Д-р Георги Тодоров: Епидемия у нас няма!

59
От всички противоепидемични мерки, адекватни са само затварянията на детски градини, кина, театри и молове, всичко останало е глупост
От всички противоепидемични мерки, адекватни са само затварянията на детски градини, кина, театри и молове, всичко останало е глупост Снимка: Кадър YouTube

От всички противоепидемични мерки, адекватни са само затварянията на детски градини, кина, театри и молове, всичко останало е глупост. Да бориш въздушно-капкова инфекция с тези мерки е все едно да бориш муха с танк.

Мнението изрази пред Дарик лабораторният лекар от Русе д-р Георги Тодоров. Според него глупави мерки са носенето на маски, тъй като не помагат, затварянето на малките заведения, затварянето на парковете и затварянето на хотелите.

Контролно-пропускателните пунктове бяха тормоз и демонстрация на властта, че може да репресира, категоричен е д-р Тодоров, с уточнението, че от тази мярка има смисъл само ако вирусът е разпространен в едно точно определено населено място.

За д-р Георги Тодоров това е първата епидемия без болни. Той допълва, че в страната всъщност няма епидемия, а има няколко епидемични микровзрива.

Затварянето на малките заведения – пълна глупост, ако имаш 15 души на едно място, вероятността да си предадат нещо не е голяма. Затварянето на големите заведения – спорно. Затварянето на хотелите – голяма тъпотия. КПП-тата – тормоз върху хората и глупащина. А най-голямата простотия е затварянето на парковете, това нямам думи да го опиша. Ако искаш естествена социална дистанция, пускаш хората навън да се разходят. Дори за футболните мачове на стадионите е спорно – на родните мачове не ходят повече от 1300 души, ако ги разпръснеш на стадион „Васил Левски” с неговите 45 000 места, можеш да имаш и по 10 метра разстояние между хората,” посочи Тодоров.

Няма как да държиш хората под ключ, без да им казваш какво им е бъдещето. Без да има подкрепата на населението, никоя власт не може да се справи, освен ако не извади танковете и картечниците. Те това се опитаха да направят и то когато е видно, че няма болни. Хората, ако са болни, те ще отидат на лекар, няма да отидат на електротехник. А те уплашиха хората, накараха ги да вярват в глупости и ги доуплашиха и с една заповед, според която, ако отиде човек на лаборатория и се окаже случайно положителен, трябва да бъдете докладван на Министерство на здравеопазването, че сте ходили. Къде е лекарската тайна? Къде е свещеното доверие между лекар и пациент, без което няма медицина? Къде е Законът за защита на личните данни? Категорично отказвам да се съглася, да дойдат да ме глобят,” допълни той.

Спорно е дори дали трябва да има карантина за хора, които нямат симптоми. Повечето хора по света твърдят, че този, който няма симптоми, не е заразен. Това, че са ти изолирали от устата някакво ДНК, не означава, че си заразен. Заразен си само в главата на проф. Мутафчийски, който разбира от заразни болести, колкото аз от коремна хирургия. И какво се случи? Труповете ги няма. Чантите за трупове, които бяха поръчани от един болничен директор, така си седят и човек може да си изхвърли боклука в тях. Това са невежи хора, разбирате ли? Тези, които разбираха, не бяха поканени по никакъв начин да участват във взимането на решенията,” категоричен е д-р Георги Тодоров.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари