Д-р Антон Тонев: Нека не размахваме пръст на медиците, след трагедията във Враца

2
Да говорим за жертви на системата на здравеопазването е най-тежката форма на популизъм, заяви председателят на здравната комисия в парламента
Да говорим за жертви на системата на здравеопазването е най-тежката форма на популизъм, заяви председателят на здравната комисия в парламента Снимка: архив

"Станахме свидетели на човешка трагедия във Враца. Предстои изясняването на редица факти около тази трагедия, а използването на лична трагедия за политически цели е една от най-грозните постъпки."

Това заяви председателят на здравната комисия д-р Антон Тонев от трибуната на парламента в декларация от групата на "Продължаваме промяната", предава вестник 24 часа.

"Не може българските лекари, които правят невъзможното в пандемията да бъдат обвинявани съвкупно в тази трагедия. Наясно сме, че при тези нива на корупция системата работи на мускули. Случаят във Враца разтърси обществото. Да говорим за жертви на системата на здравеопазването е най-тежката форма на популизъм. Министърът на здравеопазването вече наложи проверка. Смятаме, че всички факти ще бъдат обявени в най-скоро време.

Нека не залитаме в размахване на пръст на фона на една житейска трагедия", каза още д-р Тонев.

Декларацията на ПП идва след декларация, която направиха от "Възраждане" с искане оставката на здравната министърка Асена Сербезова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    2
    бай Иван
    Ти си част от докторската мафия бе нещастник. Направо въже трябва да размахваме и клон да търсим за тебе и всички доктори като теб.
  • 2
    1
    Стоян
    Как да не размахваме пръст бе мухльо?Сестра ще посреща пациентите в спешно отделение,???лекар трябва да е на ли Ния,а не да си чешат топките скрити вьтре!Трябва бой,да ви пребиват от бой,всеки ден!Да уволнят трябва,шефа и лекари,не сестрите!Те са некомпетентни,сестрите!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари