Credit Suisse може да бъде изкупена от друга голяма банка

0
Това ще стане, ако Швейцария гарантира част от сделката
Това ще стане, ако Швейцария гарантира част от сделката Снимка: Facebook

Това ще стане, ако Швейцария гарантира част от сделката

Още извънредни мерки за спасяването на банки от фалит. Закъсалата Credit Suisse може да бъде изкупена от друга голяма банка - UBS. Това ще стане, ако Швейцария гарантира част от сделката, предава NOVA. Вчера правителството на страната имаше извънредно заседание заради кризата. Кабинетът и двете банки отказаха да коментират дали са се договорили. Ако UBS погълне досегашния си конкурент, ще трябва да бъдат съкратени 10 хиляди работници, казват финансови експерти. Медиите спекулират, че банката иска държавата да плати обезщетенията на тези хора, независимо какво пише в договорите им. А по улиците на Цюрих не всички са доволни от плановете за спасяване на Credit Suisse и държавните разходи за това.

Не съм доволен, че ще дадат пари на данъкоплатците, за да спасяват банката. Скептичен съм, че това е правилното решение. Преди 30 години, когато фалираха Шпар и Лайкасе, вложителите не получиха нищо. А сега искат да действат различно. Не ми харесва”, коментира местен.

Оставете ги да фалират. Край на играта. Не е реално да продължават да плащат на директори и Надзорен съвет”, каза друг жител на града.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    10
    до 4
    Кой мислиш, че притежава техни облигации и акции? Основно други банки, които считат, че швейцарската банкова система е бетон и извършват нисколиквидни "гарантирани" инвестиции. Това ще повлече лавина от банкови фалити, щото "сигурните" инвестиции изведнъж за два дена станаха негарантирани. Да е само тази банка - иди-дойди, ама попрочети и виж - само в сащ вече са 8 трилиона в 10-ина банки (в някои банки до над 90%) такива незастраховани вложения - общо над 40% от всички вложения. Ако мислиш, че това няма да повлече всички европейски банкови системи.....блаженни са вярващите
  • 1
    9
    До 6
    Спасението е да се закачим за рублата,това е и мнението на Коцето,там е истината.А е и най стабилната валута!!
  • 0
    8
    до банкерчето
    ми така де! трябва да се изнасяме на Марс вече :)
  • 3
    7
    до 4
    Ей голям мерак всичко да го вързвате с рублата...Като си толкова знаещ кажи ми кои са основните акционери в CBS? Ама не ти дреме - важното е да сме ехидни и да си мислим, че всичко знаем :) До сега Швейцария беше пример за банкова сигурност. Втората по големина банка там обявява фалит и това за теб е нищо. Логично ти е и държавата да финансира евентуалнто спасяване на частна банка. Ама сякаш няма и значение, че ФЕД вдига лихвния % и печата купища долари и изкупува лошите кредити на такива големи банки :) Стойте си с капаците на очите и се подсмихвайте ехидно...докато можете...
  • 1
    6
    банкерче
    И сега ? Българският горд лев за къде ще се закачи ? Еврото било кухо. Долара потъвал. Швейцарския франк и той се набълбукал със кухи активи. Ми то не останаха валути бре серсеми. Съсипахте я тази планета ! :-)
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари