Първи фалит на банка в САЩ през 2024

0
32-те клона на Republic Bank ще отворят отново като клонове на Fulton Bank
32-те клона на Republic Bank ще отворят отново като клонове на Fulton Bank

32-те клона на Republic Bank ще отворят отново като клонове на Fulton Bank

Регулаторите затвориха Republic First Bank, регионален кредитор, опериращ в Пенсилвания, Ню Джърси и Ню Йорк. Федералната корпорация за гарантиране на депозитите съобщи, че е конфискувала базираната във Филаделфия банка, която работеше като Republic Bank и имаше приблизително 6 милиарда долара активи и 4 милиарда долара депозити към 31 януари, съобщи Associated Press.

Fulton Bank, която е базирана в Ланкастър, Пенсилвания, се съгласи да поеме по същество всички депозити на фалиралата банка и да купи по същество всичките ѝ активи, каза агенцията.

32-те клона на Republic Bank ще отворят отново като клонове на Fulton Bank още в събота. Вложителите на Republic First Bank имат достъп до средствата си чрез чекове или банкомати още в петък вечерта, каза FDIC, цитиран от МениджърНюз.

Очаква се фалитът на банката да струва на фонда за гарантиране на депозитите 667 милиона долара.

Фалитът на Republic First Bank е първият подобен случай от началото на годината. За последен път американска банка се срина през ноември 2023 г., когато Citizens Bank фалира.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари