Четири нови дестинации от Летище Бургас

21
Новите маршрути ще бъдат обслужвани от догодина
Новите маршрути ще бъдат обслужвани от догодина

Новите маршрути ще бъдат обслужвани от догодина

4 нови маршрута ще обслужва Летище Бургас догодина.

Тази година обслужваме полети до 27 държави, около 78 дестинации. Ние възстановяваме маршрути, които са изпълнявани в годините преди Ковид. За следващата година мога да обявя 4 нови маршрута – Ливърпул, Талин, Франкфурт, Лондон Саутенд. Лондон Саутенд е летище, което до момента не са изпълнявани полети от Летище Бургас, така че е интересна дестинация. Рано е още да правим анализ на 2024 г., да се надяваме, че ще има и други нови дестинации“, обясни директорът на аеропорта Георги Чипилски, предаде БНР.

За поредна година от Летище Бургас ще се осъществяват полети само до една дестинация през зимните месеци. За сравнение, в началото на октомври, концесионерът на двата аеропорта съобщи, че Летище Варна ще обслужва 13.

Имаме само един планиран полет през зимата до Лондон Лутън, но той е с повишена честота. Миналата година беше два пъти седмично, тази година е три пъти седмично. Дискусиите, които проведохме с различни авиокомпании, заедно с Общините от Южното Черноморие за планиране на повече полети през зимата, към момента нямат резултат. Нашите усилия са насочени не само към зимните полети, но и към крилата на сезона. Във връзка с климатичните промени месеците октомври и септември са прекрасни за туризъм“, коментира Чипилски. Той допълни, че тази година отново има увеличение на полетите. Една от причините за това е, че те са започнали активно от 26 март, а последният летен чартър е на 2 ноември до Каунас. Догодина се очаква полетите до различни от Лондон дестинации да започнат още по-рано – от 1 март.

Според Чипилски, разликата между двете летище в Бургас и Варна в честотата на полетите през зимата, се дължи на структурите на пазарите, наличието на университети в двата региона, здравен туризъм, състав на целогодишна туристическа инфраструктура. „Всички тези елементи са изключително важни за авиокомпаниите, защото те правят много задълбочен анализ за потенциалните пътници, които биха летели от съответното летище. Не само в посока от Бургас до другата дестинация, о и също туристи, които ще дойдат от съответната страна и на които ще трябва да бъде предложен съответен продукт или да имат някаква задача съответно в региона“, коментира директорът на летището.

Чипилски посочи, че всичките 10 топ пазара на Летище Бургас отчитат ръст тази година. „Великобритания има по-бавен темп на възстановяване, около 1 % е увеличението на туристи от Великобритания. През следващата година има индикации, че те ще се увеличат. Най-добър ръст бележат пазари като Полша, Словакия, Унгария, Австрия. Пазар Полша има увеличение дори спрямо 2019 г. с около 20%, Словакия е с около 6 %, Унгария с 80 %, Австрия със 73 %. Водещите 5 пазара са Полша, Великобритания, Чехия, Германия, Израел“, обясни той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    1
    гост
    А аерогара-Русе ще обслужва VIP дестинацията Аерогара - Щръклево - ДЗС - Дом майка без дете - П.платки - Кооп пазар - Олимп - Трета поликлиника и Автогара изток . За спирките неупоменати по маршрута пътниците ще бъдат смъквани с парашути..
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари