Честито! Радев подари четвърти мандат на Борисов

1
Избори на 28 март означава убийствено ниска избирателна активност!
Избори на 28 март означава убийствено ниска избирателна активност! Снимка: БГНЕС

Избори на 28 март означава убийствено ниска избирателна активност!

Второ, липсата на нормална предизборна кампания, дава прекрасната възможност на ГЕРБ с цялата държавна машина да „убие” противниците си и без кампания да спечели вота

Изборите трябва да бъдат проведени в срок”, заяви днес президентът Радев и посочи датата от този срок - 28 март.

По конституция обаче „срокът” на редовните парламентарни избори е в границите 28 март-28 май.

Защо Радев избира първата възможно дата, е необяснимо с оглед на критичната обстановка в страната, коментира Валерия Велева в Епицентър.

И ако президентският указ наистина узакони 28 март за редовните парламентарни избори, премиерът Борисов отсега може да приготви шампанското си на победител и да реди четвърти кабинет!

Защо?

Първо, ако изборите са на 28 март, това означава предизборна кампания през февруари-март – в разгара на коронакризата и неизвестността от ваксината. В условията на пандемия и национална ваксинация е абсурдно да се води нормална политическа кампания. И ако в президентството имо политически грамотни хора, би трябвало да са обяснили това на държавния глава.

Второ, липсата на нормална предизборна кампания, дава прекрасната възможност на ГЕРБ с цялата държавна машина да „убие” противниците си и без кампания да спечели вота. Не случайно Борисов разчете „силите си” и даде на пенсионерите по 50 лева само до края на март. След това пари в бюджета за тези „предизборни надбавки” няма.

Трето, избори на 28 март означава убийствено ниска избирателна активност! Хората ще си стоят заключени по домовете, ще чакат да мине пандемията и няма да ги интересува кой ще е на власт. Важното е да останат живи. Тази психологическа нагласа е желязна. И от нея естествено печелят управляващите.

Вероятно Радев е отчел тези факти и сигурно съвсем съзнателно следва политическата логика на Борисов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари