Честит Ден на Независимостта!

0
Наш дълг е да помним, че Независимостта не е еднократен акт и всяко поколение трябва да я отстоява срещу външни и вътрешни посегателства
Наш дълг е да помним, че Независимостта не е еднократен акт и всяко поколение трябва да я отстоява срещу външни и вътрешни посегателства Снимка: БГНЕС

Наш дълг е да помним, че Независимостта не е еднократен акт и всяко поколение трябва да я отстоява срещу външни и вътрешни посегателства

Това написа във Facebook президентът Румен Радев по повод днешния празник.

Преди 114 години предците ни отхвърлиха всяка претенция, че България може да бъде подвластна някому. Че националното ни развитие, обществен живот и култура могат да бъдат заложник на чужда воля.

Актът на Независимостта е неизбежен резултат на съзнанието за собственото ни национално достойнство и дързостта на този пример ще продължи да вдъхновява бъдещето ни.

Големият урок от 1908 г. е, че единственият легитимен изразител на народната воля може и трябва да бъде българската държава. Наш дълг е да помним, че Независимостта не е еднократен акт и всяко поколение трябва да я отстоява срещу външни и вътрешни посегателства.

Честит празник!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    4
    jHj
    И този българофоб/русофоб радеф не споменава най-важното.... Как всички задружно и умишлено пропускат да споменат, че независимостта на България е ОТ ТУРСКОТО РОБСТВО (Османската империя). Защо политиците не споменават това?! Все обявяват "Независимостта на България", но от кого?!
  • 3
    3
    до номер 1
    Ами когато единият партньор се налага над другия партньор, следва развод.
  • -1
    2
    До 2
    Абсилютно си прав. когато бяхме руска губерния , правехме каквото си искаме. На мен най-много ми харесваше манифестацията на 9-ти септември , защо тогава беше изгряла Свободата. Носехме червени знаменца и се радвахме искрено. Който отсъстваше от манифестацията , нямаше право да отиде на море в почивната станция. Имаше право да го духа.
  • 6
    1
    русенец
    Тогава сме били независими, а сега "консултираме" всяко свое действие с "партньорите си". За 30 години от развита станахме бананова република според ООН. "Партньорите" нещо не ни се отразяват благотворно.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари