Червено вино и шоколад: Еликсирът на живота

14
Всеки ден с чашка червено вино и шоколад за здраве и дълголетие
Всеки ден с чашка червено вино и шоколад за здраве и дълголетие

Всеки ден с чашка червено вино и шоколад за здраве и дълголетие

От векове червеното вино и шоколадът се смятат за едни от най-вкусните и желани храни и напитки. Но освен това, те са и изключително полезни за здравето.

Червеното вино е богато на полифеноли, които имат силни антиоксидантни свойства. Това означава, че те помагат за неутрализиране на свободните радикали, които могат да увредят клетките и да доведат до развитие на заболявания като рак, сърдечно-съдови заболявания и други.

Шоколадът също е богат на антиоксиданти, както и на флавоноиди, които имат противовъзпалителни свойства. Те помагат за намаляване на риска от сърдечно-съдови заболявания, инсулт, диабет и други.

Ето някои от конкретните ползи за здравето на червеното вино и шоколада:

  • Повишават имунитета
  • Защитават от настинки и грип
  • Помагат при артрит
  • Намаляват риска от рак на гърдата
  • Пази сърцето здраво

Каква е тайната на червеното вино?

Отговорът се крие в полифенолите, по-специално в ресвератрола. Ресвератролът е вещество, което се съдържа в кожата на гроздето и в червеното вино. Той има мощни антиоксидантни свойства и помага за защита на клетките от увреждане.

Легендата за червеното вино

В персийската легенда, която споменавате, принцесата се самоубива, като яде купа гнило грозде. Но вместо да умре, тя заспива и след като се събужда, осъзнава, че чувствата, които я тревожели, са изчезнали.

Легендата може да се тълкува като метафора за лечебните свойства на червеното вино. Гнилото грозде може да се разглежда като символ на тъгата и болката, а сънят - като символ на спокойствие и изцеление.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    9348934
    Това са лъжи. И двете неща са отрови - дори само една капка или трошичка от тях. Само безволевите и неграмотните се заблуждават, че пиейки вино и ядейки шоколад ще са по-здрави. Истината е че не трябва да се пие и капчица алохол, понеже е отрова, захарта също е отрова, трябва да се ядат неща, които не се продават във вакуумирани опаковки. Всичко във вакуумирана опаковка е отрова.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари