Чавушоглу: Германия да внимава!

0
В Германия се правят изявления, които излизат от рамките на допустимото
В Германия се правят изявления, които излизат от рамките на допустимото

Турският външен министър Мевлют Чавушоглу заяви днес във Варшава, че Берлин трябва да бъде по-внимателен в изказванията си по отношение на Анкара, предаде ТАСС и БТА.

Германия се правят изявления, които излизат от рамките на допустимото. Изборите са временно явление, а приятелството е нещо постоянно. Те трябва да бъдат внимателни /в изказванията/", каза министърът, цитиран от телевизия СиЕнЕн-Тюрк.

Чавушоглу подчерта, че "няма нужда да се правят популистки изявления преди изборите" и че Германия не бива да "прекрачва линията".

Вчера германският външен министър Зигмар Габриел заяви, че "Турция, която ограничава свободата на словото, хвърля невинни хора в затвора и потиска опозицията, не може да стане част от ЕС". Той заяви също, че Германия няма проблеми с Турция или с турците, а със сегашното турско правителство.

През ноември 2016 г. депутатите от Европейския парламент гласуваха за прекратяване на преговорите за членство на Турция в ЕС, започнати през 2005 г. Повод за това беше "непропорционалната реакция" на турските власти след опита за държавен преврат в страната.

Източник: БТА
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари