Бюрото по труда търси кметове на русенски села

3
Предимство е кандидат с английски език
Предимство е кандидат с английски език Видео: БНТ

Малко повече от месец след местните избори, в русенските села Пепелина и Широково, страстите кой ще управлява още не са стихнали. Нещо повече, чрез обява на Бюрото по труда се търсят двама кметски наместници. За първи път те ще бъдат назначени след конкурс, а не по партийна линия, предаде БНТ

Някога в Пепелина са живели повече от 300 души, но само  избелелите портрети по стените на изоставените къщи напомнят за стопаните им. Сега всичките жители на селото могат да се съберат в една стая, защото са само десет души. Усилено обаче се търси кой да решава проблемите им. А те не са малко – няма хранителен магазин, хлябът се доставя три пъти седмично с микробус, захарта и олиото са по заявка. Няма полицай, аптека, лекар.

Георги Петров: „Бърза помощ от тука карат до Русе и ако оживееш до там – добре.”

Въпреки проблемите местните хора смятат, че ще се намери кметски наместник и за тяхното село.

Кметът на Община Две Могили обаче възнамерява да превърне Пепелина в туристическа дестинация заради близостта на селото до пещерата Орлова чука. Затова иска новият наместник да е с висше образование в сферата на икономиката, географията или туризма.

Божидар Борисов – кмет на Община Две Могили: „Предимство е кандидат с английски език. Да отива на Орлова чука и за 30 минути на английски пред чужденците да презентира и селото.”

72-годишният Райко Йорданов иска от новия стопанин на селото да разбира не от туризъм, а от животновъдство, за да му помогне при кандидатстване за евросубсидии.

Райко Йорданов: „Те определят отгоре толкова пари за коза, толкова за овца, а тук като пристигнат и режат.”

Кандидатите за кметски наместници могат да подават документи до 15 декември.

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари