Бурж Халифа светна с българския трикольор

17
Това се прави по случай националния празник на България, но не е прецедент...
Това се прави по случай националния празник на България, но не е прецедент...

Най-високата сграда в света - Бурж Халифа е оцветена в цветовете на трибагреника.

Това се прави по случай националния празник на България, но не е прецедент, защото сградата е осветявана в различни цветове и за празници на други държави, пише Traffic News

Националният празник на България беше отбелязан в Дубай и с тържество, организирано от Генералното консулство на страната ни. Българското знаме се развя редом с това на Обединените арабски емирства (ОАЕ) под звуците на националния химн до най-високата сграда в света Бурж Халифа.

По традиция всички над 250 гости бяха закичени с мартеница за здраве и късмет. Сред тях бяха високопоставени представители на местните институции, държавни служители от министерството на икономиката и от правителствата на Рас-Ал Хайма, Шарджа, Дубай и Абу Даби, генерални консули и посланици на държавите от ЕС и асоциираните страни, на Япония, САЩ, Китай и редица държави от региона на Залива, Латинска Америка, Близкия Изток и Африка. Присъстваха и многобройни приятели на България от академичните среди, културния елит, медиите и бизнеса.

Официален гост беше Н. Пр. д-р Абдула Ал Нуаими – министър на инфраструктурното развитие на ОАЕ, който от името на премиера и емир на Дубай Шейх Мохамед Бин Рашид Ал Мактум предаде на Генералния консул официален поздрав по случай националния празник. Лични поздравления изпрати и министърът на икономиката – Султан Ал Мансури, който неотдавна посети нашата страна.

В приветствената си реч Генералният консул Богдан Коларов отбеляза стабилната връзка между България и Обединените арабски емирства, желанието на двете страни още по-голямо сътрудничество в сферите на бизнеса, инвестициите и туризма, както и информира за решението на двете страни за отваряне на дипломатически представителства съответно в София и Абу Даби.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Девизът на ергена:
"По-добре само мляко в хладилника, отколкото крава в кухнята."

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари