Бурята Юнис взе най-малко 13 жертви в Западна Европа

0
Загиналите са ударени от паднали дървета и летящи отломки
Загиналите са ударени от паднали дървета и летящи отломки Снимка: АП / БТА

Най-малко 13 жертви е взела бурята Юнис докато преминава през Западна Европа.

Загиналите са ударени от паднали дървета и летящи отломки.

Във Великобритания властите призоваха хората да не пътуват, защото все още има блокирани пътища и железопътни линии, спрени бяха влаковете "Юростар" и "Талис" между Острова и Франция. Движението на влаковете в Нидерландия също беше парализирано заради ураганния вятър, информира БНР.

Стотици полети бяха отменени от лондонските летища Хийтроу и Гетуик, след като поривите на вятъра във Великобритания достигаха 200 км/ч.

Около 37 хиляди домакинства във Франция и над 194 хиляди в Полша са без ток.

Според учените бурята Юнис е предизвикала т.нар. "жилеща струя" - рядък метеорологичен феномен, който се получава при събиране на въздушни течения над Атлантическия океан и който усилва явленията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари