"Булмаркет" поднесе съболезнования за жертвите в Хитрино

0
Фирмата започва вътрешна проверка за причините за трагичния инцидент
Фирмата започва вътрешна проверка за причините за трагичния инцидент Снимка: БГНЕС

Компанията "Булмаркет рейл карго", чийто влак дерайлира вчера край гара Хитрино, при което загинаха 7 души, поднася съболезнования на близките на жертвите и започва вътрешна проверка на случая, резултатите от която ще предостави на разследващите, съобщи Дневник.

Ръководството и служителите на "БУЛМАРКЕТ РЕЙЛ КАРГО" ЕООД изказват най-искрени съболезнования на близките на загиналите при взрива в с. Хитрино и съпричастност към всички пострадали, се казва в съобщението.

В него се напомня, че причините за инцидента са в процес на изясняване от компетентните органи, които събират доказателства за изясняване на всички факти и обстоятелства от значение за случая, който е изключително сложен.

Компанията уверява, че оказва пълно съдействие на разследващите от всякакъв характер във връзка с изясняване на случая.

Отделно от това, съобразно и регламентираните в дружеството вътрешни правила е назначена служебна проверка на цялата документация и действия, във връзка със случая, резултатите от които ще бъдат предоставени на разследващите органи.

Дружеството участва с целия си технически и кадрови потенциал, с който разполага в дейностите, насочени по обезопасяване на мястото на инцидента и ограничаване на последиците от него, се казва в съобщението на компанията.

В него се уверява, че "Булмаркет рейл карго" е железопътен превозвач с опит и взискателни стандарти на работа и ще направи всичко необходимо за установяване на причините предизвикали инцидента.

Източник: Дневник
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари