„Булмаркет“: Грешка във видимостта на машиниста вероятно е довела до инцидента в София

5
При установяване на грешка по невнимание, причинила инцидента, машинистите ще подлежат на пълна дисциплинарна и материална отговорност, посочват още от „Булмаркет“
При установяване на грешка по невнимание, причинила инцидента, машинистите ще подлежат на пълна дисциплинарна и материална отговорност, посочват още от „Булмаркет“ Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Една от вероятните причини за инцидента на гара Илиянци е грешка във видимостта на единия машинист

 Това съобщиха от фирма „Булмаркет“, собственик на влаковите композиции, които се удариха тази сутрин пред Русе Медиа. 

И двамата машинисти са с проведени пълни инструктажи – единият е с над 10 години опит, а другият с над 22. Извършените проверки за алкохол и забранени субстанции са показали отрицателен резултат. При установяване на грешка по невнимание, причинила инцидента, машинистите ще подлежат на пълна дисциплинарна и материална отговорност, посочват още от „Булмаркет“.

От компанията уточняват, че на гара Илиянци от осми коловоз с редовен изходен сигнал, в посока гара Курило, тръгва празна товарна композиция с цистерна за солна киселина. В същото време от девети коловоз, без подаден изходен сигнал, в посока гара Световрачене, тръгва друга празна товарна композиция с цистерна за мазут. На стрелка 39 двата локомотива се удрят и дерайлират, като скоростта на движение е била около 15 км/ч. Пострадали няма и не е имало опасност за населението в района. Движението на влаковете през гарата не е преустановено.

Екипите на „Булмаркет“ са на терен и работят за пълноценното изясняване на причините за инцидента. „Булмаркет Рейл Карго“ осигурявала пълно съдействие на независимия „Национален борд за разследване на произшествия във въздушния, водния и железопътния транспорт“ и ще информира своевременно за развитието на случая.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари