БСП иска разпускане на Народното събрание

0
Що за парламентаризъм е този, в който министър-председателят, а не депутатите решават как се държи основната парламентарна група?
Що за парламентаризъм е този, в който министър-председателят, а не депутатите решават как се държи основната парламентарна група?

"Рестарт на политическия процес минава през избори, където да дойде мнозинство, което разбира какво значи парламентаризма и Конституцията на страната".

БСП тръгват из народа и няма да влизат в пленарна зала до вземане на ново политическо решение. Това заяви социалистът Крум Зарков на пресконференция в централата на БСП.

По думите му този парламент е изчерпан, а спасението на парламентаризма минавало през разпускане на НС.

"Стига празни приказки за стабилност. Време е за работа. Всеки да се изправи пред отговорностите. Рестарт на политическия процес минава през избори, където да дойде мнозинство, което разбира какво значи парламентаризма и Конституцията на страната", аргументира се Зарков.

Според него от ГЕРБ е трябвало да изчакат президентът да наложи вето или да обнародва промените в Изборния кодекс преди да внася нови, предвид факта, че предишните все още не са влезли в сила. Той заяви, че управляващата коалиция е нестабилна.

"Що за парламентаризъм е този, в който министър-председателят, а не депутатите решават как се държи основната парламентарна група? Що за парламентаризъм е този, в който се правят промени на промените, преди тези промени да са влезли в сила?" , попита той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари