БСП и ДБ получиха 9 областни управители

1
Политическата квота в дипломатическите назначения е била превишена от предходните правителства, обяви говорителят на МС
Политическата квота в дипломатическите назначения е била превишена от предходните правителства, обяви говорителят на МС Видео: Novini.bg

Политическата квота в дипломатическите назначения е била превишена от предходните правителства, обяви говорителят на МС

Нови областни управители са били назначени в 9 области на днешното правителствено заседание, като всички те са от квотите на БСП и „Демократична България“. Това обяви говорителят на Министерския съвет Лена Бориславова на брифинг, предава bTV.

Става дума за Бургас, Благоевград, Велико Търново, Видин, Добрич, Пловдив, Смолян, София-област и Хасково. През следващите дни и останалите области ще имат нови губернатори от другите две политически сили в коалицията – „Продължаваме промяната“ и ИТН.

По отношение на отзоваването на Пламен Георгиев като генерален консул във Валенсия, Бориславова отбеляза, че това е „политическо назначение от 2019 г., съпроводено с широко обществено недоволство, включително и сред българската диаспора в Кралство Испания“.

Редно е политическите назначения да се свеждат до минимум. България трябва да бъде представлявана от хора, които имат възможно най-добрите качества за съответната позиция. В момента политическата квота, която трябва да се излъчи по закон, е превишена от предишните редовни правителства. Това е сред основанията за ограничаване на политическите назначения – да бъдат сведени до рамките на закона“, отбеляза още тя, като допълни, че ще се назначават личности, които имат безспорен обществен авторитет.

Не се изключва и генерална актуализация на дипломатическите назначения на по-късен етап, стана ясно от думите на говорителя на правителството.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари