Brexit спаси България от британските педофили

0
Руски сайт осмя българското правосъдие заради британски педофили
Руски сайт осмя българското правосъдие заради британски педофили

Как Brexit спаси България от британските педофили – под това скандално заглавие руският информационен сайт ФАН (Федералное агентство новостей) разглежда в обширен материал ефекта от излизането на Великобритания от Европейския съюз през интересната призма на криминални случаи с британски педофили в България.

Жертвите на педофилите са предимно от ромски произход, предаде Actualno.com.

ФАН припомня случаите с трима британски пенсионери в селата Оризаре, община Несебър и Стамболово, Велико Търново. Става въпрос за Алън Доу, Джоузеф Невил Кроу и Пол Ренаф. Доу беше заловен заради „слабостта му“ към малки момиченца, но в крайна сметка прокуратурата го пусна под гаранция от 2500 лева.

Видно е, че Алан Доу бързо е разбрал разликата между България и Великобритания – съдебната система, коментира руската агенция. Иронично-горчивият коментар е направен, защото след като е освободен, Доу се връща в Оризаре въпреки заканите на ромите там да му отмъстят. Англичанинът стига и по-далеч – той заснема порноклипове с малолетни и ги разпространява с помощта на 27-годишен криминалнопроявен в Бургас. Теоритично, вторият арест би трябвало вече да вкара Доу в затвора, но това не е в традициите на българското правосъдие, коментира ФАН.

Ренаф пък е рецидивист, осъждан във Великобритания – той предпочитал малки момченца и за разлика от Доу, който обичал „разнообразието“ и се възползвал от поне 7 непълнолетни момиченца, Ренаф блудствал и насилвал двама братя – 11-годишния Мартин и 12-годишния Дамян. Жервите са давани на британеца от родителите им. Въпреки рецидива, българският съд пуска Ренаф на свобода заради влошено здраве, коментира руската агенция ФАН. Всъщност Ренаф беше осъден на 4 години затвор, след като прекара 1 година в ареста, докато съдът вземе решение, а родителите на двете момчета получиха по 3 години условно. Но ФАН посочва, че "бедният британски чичко" бил зле със здравето и затова нямало как да се запознае с българските затвори. Джоузеф Кроу, подобно на Ренаф, също си падал по момченца, а похватите да ги примамват не се различават особено при педофилите – с по някой лев, Доу прилъгвал жертвите си с видеоигри.

Припомнен е и случаят с шотландеца Дейвид Бел Брайсън, който изнасилва и удушва 11-годишния Станислав Мирчов във видинското село Лагошевци. Брайсън получи присъда от 18 години от Видинския окръжен съд. Заради процесуални нарушения обаче Върховният касационен съд (ВКС) отмени присъдата и делото тръгна от самото начало. Видинският съд пак осъди Брайсън на 18 години затвор, а на втора инстанция през тази година, в Софийския апелативен съд (САС), беше отказано на Брайсън да бъде освободен заради влошено здраве, а според ФАН той е на свобода. Брайсън твърди, че си е признал за престъплението под полицейски натиск и хипноза.

За финал на материала си руската агенция подчертава, че в българското общество проблемът с британските педофили е много наболял и българите се опасяват, че педофилите от Обединеното кралство ще обърнат поглед към българчетата, след като вече са "опитали" ромчетата. Коментарът на руснаците не е направен на база допитване или интервюта с близки и роднини на жертви.

Източник: actualno
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпи, сега вече сме женени и можеш да пиеш по-малко бира!
- Започваш да звучиш като бившата ми жена!
- Ооо, не знаех, че си бил женен!
- Не съм бил!!!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари