Братя Домусчиеви са на 1513-о място по богатство в света

0
Те са оценени на по 2 милиарда долара през активите на "Адванс Пропертис"
Те са оценени на по 2 милиарда долара през активите на "Адванс Пропертис"

Братята Георги и Кирил Домусчиеви са на 1513-о място по богатство в света, според класацията на списание "Форбс", която излезе тази вечер

Те са оценени на по 2 милиарда долара през активите на "Адванс Пропертис". България, Барбадос, Естония и Уругвай имат за първи път представители в класацията. Представителка на Барбадос е попдивата Риана, пише вестник 24 часа.

Илон Мъск официално измести Джеф Безос като най-богатия човек на света за първи път от 4 години насам. Неговото богатство е вече 219 милиарда, като е добавил 68 милиарда само за последната година. С 33% поскъпнаха само акциите на "Тесла".

Безос загуби заради 3% спад на акциите на "Амазон" и неговата усилена благотворителна дейнсот, като тя му е изяла 6 милиарда от богатството.

В момента светът има 2668 милиардери, което е намаление от 2755 от миналата година. Общото им богатство е 12 700 милиарда, което също е намаление от 13 100 милиарда през миналата година.

Най-много милиардери има САЩ - 735 от 724 през миналата година. Китай (включително Хонконг и Макао) е втори с 607. Индия има 166, Германия е със 134 и Русия с 83.

Русия вече е с 34 милиардера по-малко, ударена от санкции и падането на акциите на фирмите след войната в Украйна. Според "Форбс" общото богатство на руските милиардери е паднало с 260 милиарда долара спрямо миналата година.

Китайските милиардери също бяха ударени от правителството по отношение на фирмите с високи технологии, ударът от фалита на "Евъргранде" и са загубили 500 милиарда. И все пак са им останали 1500 милиарда.

327 от милиардерите са жени, повечето от тях по наследство, включително и най-богатата Франсоас Банаткур Майерс, чиито дядо основа "Л'Ореал".

101 от тях са спечелили сами парите си, като най-богата от тях е китайката Фан Хонвей, която е изпълителнен директор на "Хенли Петрокемикъл" и е с 18,2 милиарда долара.

Най-богатите хора на света според "Форбс" са:

1. Елон Мъск - 219 милиарда долара;

2. Джеф Безос - 171 милиарда долара;

3. Бетран Ано и фамилия - 158 милиарда от компанията за луксозни стоки LVMH (Molt, Hennessy, Louis Vuitton);

4. Бил Гейтс - 129 милиарда от "Майкрософт";

5. Уорън Бъфет - 118 милиарда от конгломерата "Беркшайр Хатауей";

6 - Лари Пейдж - 111 милиарда от "Гугъл";

7. Сергей Брин - 107 милиарда от "Гугъл";

8. Лари Елисън - 106 милиарда от софуеър;

9. Стив Балмър - 91,4 милиарда от "Майкрософт";

10. Мукеш Амбани - 90,7 милиарда от "Релайънс Индустрис".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    Xczgt
    Горките!!! Как може да са толкова назад в класирането?! Като чуя "братя" и косата ми настръхва!!! От толкова братя се напатихме!!!!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари