Борисов: Нямам нова къща в Банкя

0
Това е имотът, в който съм се родил, в който живея и в който ще умра
Това е имотът, в който съм се родил, в който живея и в който ще умра Видео: NOVA

"Това е имотът, в който съм се родил, в който живея и в който ще умра. Няма нова къща, а в моя парцел съм си построил на ъгъла на дуварна пристройка. Децата живеят в къщата, а аз съм самостоятелен човек. Имам нужда от място, на което да се срещам с хора. Всичко е документирано, има платени данъци, всичко е според закона. Не е декларирано, защото се намира в същия имот. Аз съм се родил на тая ливада. Когато ние дойдохме в Банкя, там нямаше нито една къща".

Така премиерът Бойко Борисов коментира твърденията на БСП, че има недеклариран имот в Банкя. Той бе гост на Нова телевизия заедно с водача на евролистата на ГЕРБ и СДС Мария Габриел. Той обясни, че въпросната постройка е пристройка и представлява една стая. Всички данъци за нея били платени.

Борисов отрече да е помагал на братовчед си да направи заменка. "Човекът, който спря заменките в София, се казва Бойко Борисов", категоричен бе той. И обясни, че падението на тези женици е голямо.

Даде за пример, че през годините му е приписван имот в Лос Анджелис. "Дъщеря ми бе бременна в 8 месец, а написаха лъжата, че е карала „Бугати“ с 300 км/ч“, обясни поредната фалшива новина Борисов. Припомни, че му е бил преписван и остров в Гърция. Относно това дали има къща в Барселона, премиерът заяви, че е ходил в този град само веднъж по времето, когато бил кмет."

Бе категоричен, че няма заменки, нито офшорки. Всичко това през годините е проверявано, каза още Борисов. Когато БСП управляваше с дронове снимаха къщата отгоре, притесняваха ми семейството с дронове. Изпратиха БСП данъчна ревизия 15 г. назад., обясни премиерът. Когато дошли данъчните запознали да ръчкат с нож пода, защото трябвало да бъде от махагон, а той е бил от най-евтините материали. Казали им, че улуците на къщата били медни. Те хората пратени от БСП да намерят нарушение, а сега излизат и пак бомба хвърлят, каза още премиерът.

Аз съм се родил на тая ливада, когато ние дойдохме в Банкя – нямаше нито една къща. Там пасяха животни, каза премиера и допълни, че години наред не си е говорил с първите му братовчеди.

"КГБ, когато правят своите компромати и учебници, казват, че трябва да има добре подбрани истини. Няма значение той ли е откраднал шуба или неговата шуба са откраднали, в хората ще остане впечатлението, че е имало нещо за този човек, даде за пример Борисов как се манипулира общественото мнение. И направи паралел със себе си, как лъжите по негов адрес –остров, къща, навес, имение остават нещо върху хората. А, после уж му вярваме на този човек", обясни Борисов. И призова да спрат лъжите.

Когато аз се захващам с нещо – винаги е от гола поляна. От пожарникар направих такъв карате клуб, че биех всички репресивни отбори на партията. След това, когато направих „Ипон“ тя от нула стана най-добрата охранителна фирма. С тези две ръце направих и ГЕРБ, когато години наред е първа политическа сила, каза още Борисов.

В техните интриги- да омаскаряват хората, да им взимат имотите, да се ширят след това в тях, да приватизират и да се правят на ни лук яли, ни лук мирисали. Аз в КТБ не съм стъпвал. Ради или Радослав, те не му знаят името, защото аз поне от 10-15 г. не съм го виждал. Председател на тенис клуба беше в Банкя. Ради, нито е бил общински съветник, нито депутата, няма обеществени поръчки, каза още Борисов.

Запитан за „Апартаментгейт”, Борисов заяви, че се срамува от случката в последния месец. „Ометох всички от всички държавни постове, които заемаха”, каза премиерът. Бе категоричен, че не е знаел за имотите и никога не бил на гости в тях. И обясни, че човешкто желание да придобиваш, го има в цял свят и даде за пример скандала в Австрия.

Обясни, че ако ГЕРБ загуби изборите вината ще е негова, защото е лидер на партията. Съдбата на зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов пък зависела от това до колко хората могат да му простят. „Изтеглих го назад, за да осъзнае и да понесе усещането, че е сгрешил. Особено с онази фраза, която изпусна, че няма кой да го накаже , вбеси хората”, коментира премиерът.

„Парите никога не стигат в цял свят”, каза премиерът, запитан за това колко трябва да е минималната работна заплата. „Давахме за пример Франция, а жълтите жилетки протестират”. Борисов коментира и данните на статистиката, според които разходите на българите нарастват, а доходите им - не. „Разходите растат, защото само за миналата година са дадени повече пари за военните, полицаите, хората с увреждания и надзирателите и огромни пари за околовръстните пътища. Увеличиха се учителските заплати, направиха се и ремонти на училищата. За кое от тези неща да не дадем пари?”, коментира министър-председателят. Той каза още, че властите се борят за това да се намали разликата в заплатите на служителите в различните сфери.

Отново обясни, че очаква атака „Костинброд“ 2.

"Станишев става много важен човек след неделя. Защото ще се водят преговори за избор на ръководството в Европа, а там той ще има важна роля. Нямам представа защо той не води листата на БСП, но това си е тяхна работа", добави той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари