Борисов: Кое налага да купим най-скъпия възможен самолет?

0
Има и друг тип бронетранспортьори, които струват много по-малко пари
Има и друг тип бронетранспортьори, които струват много по-малко пари Снимка: БГНЕС

Кое налага най-бедната държава да купува най-скъпата възможна военна техника.

Това попита премиерът Бойко Борисов във Варна, където участва в десетото юбилейно издание на Летния университет на МГЕРБ, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Варна.

Чух, че трябва да купим най-скъпото, което се продава на пазара. Кое налага да купим най-скъпия възможен хеликоптер, най-скъпия възможен самолет и най-скъпия изтребител? Ние, когато провеждаме търгове и обществени поръчки за дружества и организации – едни купуват „Шкода“, други - „Дачия“, трети купуват „Фолксваген“. Не се хвърлят всички на „Мерцедес“ и „Пасат“, коментира Борисов.

"Има и друг тип самолети, друг тип бронетранспортьори, които струват много по-малко пари. Това са 1,5 млрд. без въоръжението по тях. Пак ще напомня – лесно и популистко е да се говори.

Искам и аз всички да са добре в тази държава, само че миналата година платихме 1,2 млрд. по „Белене“, 1,3 млрд. по американските централи, 3,7 млрд. за КТБ – 6,5 млрд. живи пари излязоха от България без да го усетят хората.

Нито един от тези договори не е подписан от ГЕРБ – ГЕРБ не ги е имало тогава", каза още Борисов.

За хубаво или лошо партиите, когато управляват, носят отговорност и за доброто, което правят и за лошото, което се е случило през техния период.

Не може да носиш отговорност само за една година, откакто си председател на партия - носиш 130 години назад, като искаш да си председател на тази партия“, добави Бойко Борисов.

Източник: Агенция "Фокус"
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари