Борисов е знаел за опасния път при Своге

0
Николай Нанков разпоредил на АПИ да докладва за състоянието на пътя
Николай Нанков разпоредил на АПИ да докладва за състоянието на пътя

Във връзка с информация в медиите за изпратен сигнал до Върховна касационна прокуратура относно катастрофата край Своге през август миналата година, ви информираме, че с резолюция на министър-председателя Бойко Борисов на 8 март, 2018 година началникът на политическия кабинет на премиера изпраща писмо, с което препраща на МРРБ сигнала на кмета на Своге Емил Иванов за път ІІ-16 Мездра-София.

Този сигнал е постъпил в кабинета на премиера на 28 февруари 2018 година, уточнява Правителствената информационна служба.

Съгласно обяснението, регионалният министър (по това време сегашният зам.-регионален министър Николай Нанков заемаше поста), незабавно разпорежда на АПИ да докладва за състоянието на пътя и за предприетите мерки, както и да бъде изготвен отговор за кмета с копие до политическия кабинет на министър-председателя.

В резултат на извършената от АПИ проверка, в края на месец май 2018 г., АПИ подготвя информация за кмета на Своге и кабинета на премиера, че е разпоредено на фирмата-изпълнител (бел. ред. - ДЗЗД “Трейс Своге” изпълнява проекта) да отстрани възникналите дефекти в обхвата на пътя.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари