Болид на Ferrari отново се движи по магистрала в Чехия

2
За втори път полицията не може да установи кой кара колата
За втори път полицията не може да установи кой кара колата

За втори път полицията не може да установи кой кара колата

Чехия никога не е била домакин на състезание от Формула 1, но за втори път болид на Ferrari е заснет да се движи по магистрала D4 между градовете Прибрам и Добриш, съобщи idnes.cz, цитирано от Automedia.bg. И доказателството за това е видео, на което се вижда истинско Ferrari на обществен път.

Мистерията как този болид се е озовал там все още е неразгадана, но това не се случва за първи път в Чехия. Първия е през септември 2018 г., когато се появи видео, но което се предполага, че същият болид е заснет да се движи по същата магистрала в Централна Чехия.

Тогава полицията помоли за помощ обществото и издири пилота, който се оказва 45-годишен мъж, но той избегна наказание. Защото не е бил спрян за проверка, а наличието на шлем на главата не позволява да се докаже със сигурност, че именно той е управлявал машината. Така смелчагата е избегнал наказание от 6 месеца до 1 година без шофьорска книжка и поне 10 000 евро глоба. Но също така болидът не е бил иззет от властите

Колите от Формула 1 и другите състезателни автомобили не са разрешени за движение по пътищата. Тези специализирани машини не отговарят на стандартните технически характеристики и могат да се управляват само на състезателни писти. Другото е нарушение на Закона за движение по пътищата.

Според информацията състезателната кола изглежда е почит към Ferrari F2004, което беше използвано от Михаел Шумахер през сезон 2004 г. На предишното видео се вижда и номер 7 на машината, което според изданието е отбелязване на седемте световни титли на Шуми, последната от която е именно през 2004 г. с Ferrari F2004. От idnes допълват, че който и да е пилотът, със сигурност е достатъчно смел да излезе отново на открито. И да, той все още носи каска, която крие самоличността му...

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари