Бойкот провали обсъждането на референдума срещу еврото

0
ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС не позволиха разглеждането на предложението в бюджетната комисия
ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС не позволиха разглеждането на предложението в бюджетната комисия Снимка: Людмил Илиев / СЕГА

ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС не позволиха разглеждането на предложението в бюджетната комисия

Не се очертава Народното събрание скоро да разгледа предложението за провеждане на национален референдум, с който левът да се запази като национална валута до 2043 г. Инициативата за допитването е на "Възраждане" и на практика цели да блокира въвеждането на еврото, дори като паралелна валута, през следващите 20 години. Тя обаче се натъква на мълчалив бойкот от повечето политически сили в парламента, пише СЕГА.

Днес обсъждането му беше включено в дневния ред на парламентарната бюджетна комисия. Заседанието ѝ обаче се провали, след като повечето членове на комисията изобщо не се появиха. Не дойде нито един депутат от ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ; от ДПС се появи единствено Петър Чобанов, който така и така трябваше да бъде там, защото е временен председател на комисията; Румен Гечев и Тошко Йорданов дойдоха от името на БСП и ИТН. Появиха се депутатите от "Възраждане", но бройката така и не стигна, за да започне заседанието и, след кратко чакане, всички се разотидоха.

Самата бюджетна комисия дори не е водещата при разглеждането на предложението. Такава е комисията по правни въпроси. Там обаче инициативата дори не е допусната още до дневния ред. Така ясно се очертава един блок на съпротива срещу предложението. На питанията на "Сега" дали ще продължи все така тази история, депутатите вдигаха рамене и признаваха, че не знаят. Но споделяха, също така, че рано или късно предложението за допитване трябва да се разгледа. Освен ако парламентът живее кратък живот, както често става напоследък.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 11
    3
    Мери
    На тъпите, слабоумни и прости българи само това им трябва, еврото и да цъфнат напълно, жалки панелни утрепки....
  • -15
    2
    LOL
    Яко! Сега вгъзродените лъжци какво смятат да направят, като са безгласна буква? Айде да спретват един всенароден бунт вече, че има сериозна нужда от иZчистване на московските елементи в нашата европейска държава :D
  • 6
    1
    Дгд
    Долни мърши. Пукнете
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари