Бойко Станкушев: Руската църква няма нищо общо с Русия, нито със СССР

2
Темата за собствеността на Руската църква продължава да нагорещява страстите
Темата за собствеността на Руската църква продължава да нагорещява страстите Снимка: Facebook

Темата за Руската църква продължава да нагорещява страстите

На 16 септември Северна Македония изгони трима руски дипломати и един руски свещеник заради шпионаж. Свещеникът е предстоятелят на Московската патриаршия в София - Васиан Змеев. Вчера Русенският митрополит Наум заяви, че храмът не е на Москва, а е български и трябва незабавно Софийският митрополит да се разпореди да го отворят.

"Експулсирането на шпиони е правилно. Ако някой твърди, че не е правилно, би трябвало да обясни защо. И второ, да си сложи ръка на сърцето и да каже "Аз не вярвам на българските специални служби". Всякакви коментари чух през последните дни, но не чух дори най-агресивните опозиционери в парламента, а и извън него да кажат такова нещо. Всяка една нормална страна си има система за сигурност, част от която са специалните служби, контраразузнаване, разузнаване и други. И те за това съществуват. Ние данъкоплатците затова плащаме данъци - за да могат те да имат бюджет и да работят", обясни журналистът и директор на "Антикорупционен фонд" Бойко Станкушев, цитиран от NOVA.

"Някой трябваше да го направи пръв. Македонските служби са го направили, след като са получили информация и фактология от партньорските служби, които са същите като нашите. От друга страна това е смешно и даже малко жалко - защото аз като български данъкоплатец предпочитам нашите служби да са първи", заяви Станкушев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    8
    Zzz
    По времето на соца Бойко Ст. друго говореше. Ама обърна палачинката...
  • 0
    7
    ...
    Най-обща е с на майка ти тъпата увиснала дърта путка! Дунавмост, благодаря ви че позволявате коментари от всякакво естество. Това е пример за истинска демокрация и свобода на изказването. В края на краищата, за какво ми е демокрация щом не мога да напсувам или обидя някого ? А Българският народ реагира така добре на псувни, че е абсолютно немислимо те да бъдат спрени или ограничени. Благодаря Ви още веднъж ! И още веднъж: Еби си майката, станкушев.
  • 4
    6
    до 5
    Гьобелс шапка ще ти свали. Много добре боравиш с истини, полуистини и лъжи. От 70 изгонени дипломати, 2/3 бяха градинари, техници, шофьори и не бяха дипломати. Да те питам защо не ги съдиха за шпионаж , а ги обявиха персона нон грата?:) И каква персона нон грата може да е един градинар, бе теле?:) Та, хайде да си свериш тезите с другарката Галя Събева, да получиш новите опорки и тогава да се изходиш отново. 78 работещи в Хамериканското посолство? Друг път!
  • -4
    5
    Bonkerz
    Миналата година в руското посолство са работили 116 руски дипломати, и ако не се лъжа десетки други руснаци са работили като градинари, чистачи, шофьори и т.н. (щото явно българите не стават за тая работа). За шпионаж са били изгонени 70 души. Това е прекалено голям и непропорционален щат, в сравнение с другите посолства. За шпионаж са били изгонени 70 души. Българските дипломати в Русия май бяха 10. В България са останали руски дипломати, чиито брой е по-голям от този на дипломатите на Великобритания, Франция и Германия взети заедно. В американското посолство са работили 78 души.
  • 4
    4
    А-хаааа,
    А защо не изгоните поне 70 души от американското посолство?!! Или викате, те тия там не са шпиони, 'щото са „наши“ хора, от „нашето“ посолство, дето нареди „нашето“ правителство?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари