Бойко Рашков: Десислава Атанасова в КС е вреден за обществото компромис

4
Подготовката ѝ за голямо съжаление не е на нужното ниво, заяви бившият министър и хабилитиран преподавател в УНСС
Подготовката ѝ за голямо съжаление не е на нужното ниво, заяви бившият министър и хабилитиран преподавател в УНСС Видео: Сега

Подготовката ѝ за голямо съжаление не е на нужното ниво, заяви бившият министър и хабилитиран преподавател в УНСС

"Някои могат да нарекат номинацията на Десислава Атанасова за конституционен съдия компромис. Животът е пълен с компромиси. Но когато има опасност да предизвикаш качествени промени, които биха били вредни за обществото, такива компромиси не могат да се правят". Така бившият вътрешен министър, а сега депутат от ПП-ДБ Бойко Рашков коментира номинирането на шефката на парламентарната група на ГЕРБ за конституционен съдия. "Парламентарната ни група вече е гласувала за номинацията на Атанасова", допълни Рашков, който беше гост в предаването (О)позиция на "Сега".

"Концентрацията на политици в КС е компромис, който не трябва да се прави", смята Рашков.

"Тя (Атанасова) е завършила право в УНСС, където съм хабилитиран преподавател от 30 години. Преминала е през проверките на изпитите при нас. Ние не сме много доволни от нейното представяне като студент, така да се изразя. Подготовката ѝ за голямо съжаление не е на нужното ниво. Това проличава като се наблюдава работата ѝ в парламентарните комисии", посочи още Рашков, намеквайки, че ще гласува "против" кандидатурата ѝ.

Бившият вътрешен министър припомни, че парламентът бави назначенията си в десетки контролни органи, които би трябвало да са политически независими, но се чака "да приключи политическото тържище", на което ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС се договарят как ще проникнат отделните партии в регулаторните независими органи.

По думите му е отблъскващо, че назначенията са започнали от Конституционния съд. Според Рашков това "галопиране на номинации и избор показва безпокойство, че проектът, който вече е част от Конституцията, може да бъде отменен от КС".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 9
    1
    нунчо
    Какъв конституционен съдия ще бъде тая ПДК /проста дуловска п---а/
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари