Бойко Ноев: Отравянето на Гебрев е съчетание на български и руски интереси

0
Може да се смята за сигурно, че опитът за отравяне е извършен с вещество от "семейството на новичок"
Може да се смята за сигурно, че опитът за отравяне е извършен с вещество от "семейството на новичок" Видео: БНТ

Опитите за убийство на бизнесмена Емилиян Гебрев, сина му и управителят на неговата фирма са съчетание на български и руски интереси в оръжейния бизнес.

Това заяви бившият министър на отбраната Бойко Ноев в предаването "Панорама" по БНТ.

Бойко Ноев: За мен няма съмнение, че опитът за убийство е съчетание на български и руски интереси в оръжейния бизнес.

Според Ноев Гебрев е имал интерес към купуването на "Дунарит" още през 2015 г., когато е бил отровен. Тогава с него се свързали представители на завода, които поискали той да го спаси.

Бившият военен министър съобщи, че е приятел на Гебрев и е бил до него, когато е лежал във Военна болница след отравянето.

Той отхвърли информацията, че натравянето се дължи на консумация на рукола и кафета и съобщи, че тримата отровени никога не са се хранили на една маса в този период.

Като увери, че може да гарантира за информацията, както и че я е представил на следствието, Ноев каза, че може да се смята за сигурно, че опитът за отравяне е извършен с вещество от "семейството на новичок".

Той посочи, че присъствието на руския гражданин Сергей Федотов в България по време на опита за убийство не е случайно. Федотов е бил във Великобритания, когато са отровени Скрипал, както и в Каталуния по време на протестите, каза бившият военен министър.

Според Ноев предстои следващата седмица да се разбере, че руската държава се опитва да заличи от информационните масиви информация за Александър Мишкин и Анатолий Чепига, които бяха уличени като извършители на отравянето на Скрипал, както и за Федотов.

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари