Бойко Ноев: Има руско влияние в българската прокуратура

0
Случаят "Гебрев" - докъде достига мащаба на руското влияние в България
Случаят "Гебрев" - докъде достига мащаба на руското влияние в България Видео: NOVA

Делян Пеевски пожизнено не може да излезе от списъка "Магнитски, каза Ноев, позовавайки се на чужди специалисти

Миналата седмица българската прокуратура поиска Русия да ни предаде трима офицери от ГРУ, заради отравянето на бизнесмена Емилиян Гебрев. Бившият военен министър Бойко Ноев беше свидетел по делото за отравянето, често говори по темата докъде достига мащаба на руското влияние в България. „Не само Гебрев, трима души бяха отровени. Обадиха ми се, че той е във Военна болница и отидох да го видя. Първо ме привлякоха като свидетел едва ли не съпричастен към отравянето”, заяви Бойко Ноев в предаването „На фокус” по NOVA.

Прокуратурата е пробита дълбоко от руски интереси. Това е може би единствената институция, която не може да бъде разследвана от ДАНС за руски интереси”, каза Ноев.

Той обясни, че се познава с Гебрев от 2001 г. „Той е човек, който не дава нито стотинка и е принципен с това. Всички, които бяхме там (при Гебрев в болницата), станахме свидетели. Откакто бях при него в болницата и станах свидетел, съм бил разработван, подслушван, проследяван – без съдебно разрешение за около 3 месеца, след това е имало съдебно разрешение. Сега започват да излизат документи. Подслушван съм от ДАНС по времето на Сотир Цацаров. Още не съм видял всички преписки, а те са над 20. Затова подслушване трябва да отговори г-н Сарафов (сегашният и.д. главен прокурор Борислав Сарафов)."

Бившият военен министър разказа, че е получил писмо в резултат от неговия сигнал до прокуратурата, в което се твърди, че няма такова нещо, каквото твърди (че е подслушван незаконно).

Ноев разказа, че е видял документи от обвиненията към депутата Делян Пеевски от американското правителство, на базата на които той е включен в списъка „Магнитски”. „Това са официални документи на американското правителство, където информацията защо Пеевски е в списъка „Магнитски”, е заличена изцяло, пише, че е секретно. Задавам си въпроси има ли в това черното, заличеното, „Булгартабак”, има ли „Южен поток”, има ли фирма „Виафорт”, с която адвокатът на Пеевски атакуваше придобиването на „Дунарит”. Всякакви опити да се свърже атаката срещу Гебрев и тези документи в България не се разследват”, каза Бойко Ноев. Той се позова на чуждестранни специалисти, според които няма шанс Делян Пеевски пожизнено да излезе от списъка „Магнитски”.

По думите на Ноев при един от „намагнитените” (българите от списъка „Магнитски”) се намеква за руско влияние.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    5
    Хм,
    Умен човек, завършил Московския държавен институт по международни отношения (МГИМО), пък такива опорки от посолство-ТО взел да дрънка? Странно как $$$ променят хората.
  • -2
    4
    мхм
    само в България има ганьовци и ганки симпатизиращи на чужди държави....безродници
  • 2
    3
    AMERICA GREAT AGAIN
    С такива дoлни пpoдажници като сегашните, кoлони3аторитe ще ни нанижат по няколко примки на врата, преди да ни ритнат столчето. Усеща се натрупване на напрежение в обществото - озлoбяване, рa3деление, прояждащо чувство за перманентна НECПРАВEДЛИВOСТ! Всичко това се акумулира и в момента, в който достигне критична маса - ЩЕ ИМА ГРO3НA РАЗВРЪЗКА! ... Да видим тогава разни мoлци, eднokнижници, хapвapдци, философи-хидроинженери и всякакви негодяи къде и как ще се изпокрият. Който успее..
  • 0
    2
    мале, мале,
    това са ни управниците, срам! тоя кво иска да става десидент?!? га еде кИфтетата не рИва!
  • -4
    1
    Indianec v BG
    И червен вятър духа в кухата ти кратуна, Бойко. Хау!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари