Видял си нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Dunavmost.com заедно с кратък текст - лесно е!

Стани репортер - тук може да ни изпратите ваша снимка или видео материал Изпрати репортаж

Бойко Никифоров за скандала с имотна измама в Русе

0
Никифоров писмено поиска Бойко Борисов да отмени скандалното Решение №611
Никифоров писмено поиска Бойко Борисов да отмени скандалното Решение №611

Супер скандалът с имотната измама, подписана от Бойко Борисов в Решение №611 на Министерски съвет, получи в интернет своето име БОЙКОГЕЙТ. Не заради друго, а защото и потърпевшият се оказа Бойко (но Никифоров), председателят на "Обществен съвет за правосъдие" и Гражданско движение "Бъдеще за Русе".

Днес Бойко Никифоров, в качеството си на физическо лице и на председател на ОСП, писмено поиска от Бойко Борисов да отмени скандалното Решение №611. (пълният текст е в края на публикацията).

Скандалът се разраства, защото стана ясно, че не друг, а самият областен управител на Русе, Стефко Бурджиев, по настоящем назначен от Бойко Борисов, е знаел за всички извършени престъпления в неговата администрация и русенските съдилища, и е бил писмено поканен от Никифоров, да разпореди обезсилване на документите с невярно съдържание и издаде удостоверение, че имота не е на държавата за да може истинският собственик да се снабди с нотариален акт. Поканата е била изпратена по "Телепоща" и Бурджиев я е получил. От него ден, той у знаел и е съзнавал за извършваното от неговите подчинени, както и за щетите които причиняват на Никифоров. Съгласно Наказателния кодекс, когато престъпление се извършва със знанието и съгласието на началника, той носи същата наказателна отговорност. Оказа се, че по случая също тече разследване, което обаче се блокира от прокуратурата. Този път от Огнян Басарболиев - сега ръководител на Апелативна прокуратура Велико Търново, а преди това на Окръжна прокуратура - Русе. Според него издаването на документите с невярно съдържание (актове за държавна собственост) и отказът за бъдат обезсилени не било престъпление, и Бурджиев дори да е знаел и да е бил съгласен не носел наказателна отговорност. В хода на разследването е станало ясно, че още през 2012г. Бурджиев писмено е поискал от Министъра на транспорта да предложи изземване на имота, а той да го реализира. В писмото излъгал, че съдебния спор бил решен окончателно в полза на държавата, което е обратното на истината. Размирисало се и измамата пропаднала. След проверка министърът разбрал истината и отказал. По-късно актували имота с документите на съборена сграда и бутнали Решение №611 за приемане от МС.

Ето пълния текст на искането, внесено в деловодството но министър председателя:

ДО Г-Н БОЙКО БОРИСОВ
МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛ
НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН БОРИСОВ,

На 20 юли 2016 година, Министерски съвет прие Решение №611 с което промени статута на имот с идентификатор 63427.2.5688.2 от публична държавна собственост в частна такава и даде съгласие ДП”Пристанищна инфраструктура” да премахне сградата.

С приемането на решението, Министерски съвет бе използван като инструмент за извършване на имотна измама, с което, за мое голямо съжаление, бе злепоставен и Вашият авторитет, авторитета на правителството и бе поставено под съмнението съществуването на държавност в Републиката.
Обръщам се към Вас в качеството ми на председател на „Обществен съвет за правосъдие” и на председател на гражданско движение „Бъдеще за Русе”, както и в качеството ми на физическо лице, истинският собственик на въпросния имот.

По отношение на приетото решение №611 на МС, без съмнение е, че то е част от целенасочена и продължаваща с години престъпна дейност – съставяне и ползване на документи с невярно съдържание, съзнателен отказ да бъдат обезсилени, както и успешно манипулиране на съда при вземане на съдебни решения. За съжаление, назначените от Вас областни управители , бившият - Пламен Стоилов и настоящият Стефко Бурджиев неведнъж са били писмено уведомявани за извършваното, но са бездействали, с което е довело до настоящата ситуация.

Всичко това е документирано и доказано в разследване на ОД на МВР-Русе, Окръжна прокуратура – Русе и Върховна касационна прокуратура. Накратко: в обясненията си пред разследващите, бившият директор на „Пристанищна инфраструктура” Мирослав Петров е признал, че за актуването въпросния имот е ползвал акт за държавна собственост на друг имот. Приложено, изпращам Ви за сведение, писмо вх. №14-00-2/08.08.2016 г. по описа на ДППИ ТП”Пристанище Русе”, подадено от мен като реакция на започнала преди дни процедура по събаряне на сградата, ведно с всички приложени към него документи – постановления на ОП-Русе, ВКП, ВТАП. В тях са надлежно документирани и доказани престъпните деяния.

За най-лесно приключване на случая, Ви моля, след като се запознаете с обстоятелствата по актуването (чрез лъжливо документиране на моят имот като държавен, и че Държавата не е негов собственик), да отмените Решение №611 на МС. Цялата информация се съдържа в приложените документи.
Използвам случая, да спомена, че „Обществен съвет за правосъдие” винаги са били готови, да предоставим на правителството, всички наши анализи и становища за извършване на бърза и успешна реформа в съдебната система, без промени в конституция и сложни процедури. но за съжаление, въпреки неколкократните ни писмени молби да бъдем изслушани са оставали без последствия. Според нас за извършването на реална реформа са необходими не повече от няколко месеца, както и не са необходими никакви финансови средства. Оставяме на Вашата преценка, да упълномощите лице от правителството с които да контактуваме и предоставим знанията си.

Вярвам, че ще направите необходимото, създаденият от недобросъвестни лица проблем с Решение №611 на МС, да бъде бързо решен, както и ще съдействате за осъществяването на сътрудничество между организацията ни и лица от правителството, работещи по проблемите на съдебната система.

Приложение: съгласно текста

С уважение,
Бойко Никифоров,
Председател на „Обществен съвет за правосъдие”

Автор: Бойко Никифоров
(Автор: Бойко Никифоров - Dunavmost.com не носи отговорност за авторството на изпратените материали.
Материалите от секцията "Русенски репортери" се публикуват без редакционна намеса от екипа на Dunavmost.com)

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари