ГЕРБ преживя трусове преди вота в Русе

1
Има ли конфликт между кмета Стоилов и депутата Пламен Нунев
Има ли конфликт между кмета Стоилов и депутата Пламен Нунев

Бойко Борисов се закани да наказва за слаби резултати и високомерие.

Партията заживя свой собствен живот. Развивам я, за да мога да я оставя един ден на младите.

Такова признание направи преди месеци лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Така даде да се разбере, че няма да толерира самозабравили се велможи. Горе-долу по същото време премиерът се зарече, че ще реже до корен структурите в някои региони.

В резултат листите на ГЕРБ по страната се "освежиха" с нови лица - учителки с амбиции за власт и предприемачи, близки до властта.

Трусове преди вота ГЕРБ преживя в Русе, където централното ръководство на партията реши да изрита сегашния кмет Пламен Стоилов.

На 15 август Изпълнителната комисия утвърди Диана Иванова за кандидат-кмет. Националното ръководство я избра сред 8 други номинирани от местната структура. Иванова не е член на партията и е от гражданската квота. Тя е директор на Професионалната гимназия по облекло в града.

Три месеца преди кампанията за кметските избори ГЕРБ свали доверието си от градоначалника на Русе Пламен Стоилов, като това бе обявено лично от Борисов.

Започнаха трусовете в общинската партийна организация, като зам.-кметът Димитър Наков, спряган за кандидат на ГЕРБ за нов градоначалник, изненадващо бе освободен от поста си. Изненадващо на централно ниво бе взето решение инженерът Росен Даскалов да оглави общинската структура в Русе, въпреки че отскоро е член на ГЕРБ.

В знак на несъгласие с наложеното само седмица преди общинската конференция решение партията напусна и зам.-кметът Иван Григоров, бивш шеф на предизборния щаб в града. Заговори се за конфликт между кмета Стоилов и депутата Пламен Нунев, нещо, което не бе официално потвърдено.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари