Бойко Борисов ще получава колосална пенсия

0
Председателят на партия ГЕРБ ще получава над 4000 лева
Председателят на партия ГЕРБ ще получава над 4000 лева Снимка: Facebook

Председателят на партия ГЕРБ ще получава над 4000 лева

За Бойко Борисов няма да важи таванът от 3400 лева, тъй като според Кодекса за социално осигуряване той не се прилага за хора, които са били президент, вицепрезидент, премиер и председател на Народното събрание.

Борисов, който през 2023 година ще има право да се пенсионира, ще получава над 4000 лева. И след пенсионирането си обаче той ще може да продължи да изпълнява служебните си задължения на депутат или на друга добре платена властова позиция, пише „Ретро“.

Ако продължи да работи, пенсията му автоматично ще се увеличава всяка година. Сега, като депутат от ГЕРБ, заплатата на Борисов е 7537 лева.

Преди дни политиците декларираха парите и имуществото си. За разлика от Слави Трифонов, който има над 20 милиона лева във влогове и акции, или Делян Пеевски, прибрал само за година над 19 милиона от дивиденти, Борисов е със скромни средства – около 220 000 лева в банки и 314 000 лева налични.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    8
    Мунчо
    До 1: Глупако, измисли си друго име, недей да крадеш. А и коментарът ти е порядъчно тъп. На Тиквомир пенсия не му трябва. Напротив, той трябва да ни плаща вредни.
  • 5
    7
    до 1
    няма да му е халал, ще му е харам
  • 12
    6
    фена на Путин
    Ще го пречукат преди да и се нарадва. А и с няколко милиарда в офшорки едва ли му дреме на тлъстия гъз за размера на пенсията.
  • -4
    5
    до 3
    гери ти колко кила си е душко?
  • 21
    4
    Свободен
    Милият, как ще оцелява се чудя?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Какви са сезоните в България?
- Агне, таратор, риба, прасе.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари