Бойко Борисов се срещна с Вселенския патриарх Вартоломей I

0
За това съобщи лидерът на ГЕРБ в социалните мрежи
За това съобщи лидерът на ГЕРБ в социалните мрежи Снимка: Facebook

За това съобщи лидерът на ГЕРБ в социалните мрежи

Ето какво написа той:

"Вселенският патриарх Вартоломей I възглави вечерното богослужение, с което започна отбелязването на литургичните тържества в чест на Св. Апостол Андрей Първозвани. Това е Тронният празник на Великата Христова Църква на Константинопол - Истанбул. Богослужението се проведе в древния патриаршески катедрален храм "Св. вмчк. Георги Победоносец", обясни Борисов.

И допълни:

За мен беше огромна чест, че Негово Всесветейшество Вартоломей, който стои на Трона на Св. Андрей, определи срещу него да застана на най-високото място в Православната църква - на Трона на някогашните императори на Източната Римска (Византийска) империя - точно аз.

Тази чест ми беше оказана от патриарх Вартоломей I заради работата ми в името на православието", похвали се още бившият премиер.

Бойко Борисов е получил орден "Кръст - Христос Вседържител", стана ясно още от посещението му в Истанбул.

"Изказвам най-дъбоката си синовна признателност и осъзнавам изключителната отговорност, че съм удостоен от Първосветителя на вселенското Православие с Орден “Кръст - Христос Вседържител” на Майката-Църква във връзка с 130-годишнината от полагането на Основния камък на Желязната църква “Св. Стефан” в Истанбул, възстановена благодарение на споразумението между нашето правителство и моя голям приятел - президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари