Русенският митрополит Наум поднесе на Вселенския патриарх Вартоломей дар - розово масло

2
Патриарх Вартоломей и митрополит Наум обсъдиха и със загриженост войната на Русия срещу Украйна
Патриарх Вартоломей и митрополит Наум обсъдиха и със загриженост войната на Русия срещу Украйна

Патриарх Вартоломей и митрополит Наум обсъдиха и със загриженост войната на Русия срещу Украйна

Негово Светейшество Вселенският патриарх Вартоломей прие днес на официална среща в патриаршеската си резиденция в Истанбул Негово Високопреосвещенство Русенския митрополит Наум, дошъл, за да поднесе от името на Българската православна църква дар от два литра розово масло, предназначено за предстоящото мироварене на Константинополската патриаршия, което ще се освети на Велики четвъртък, съобщиха от Българската патриаршия.

Митрополит Наум поздрави патриарх Вартоломей и с неговия 82-и рожден ден (29 февруари), пожелавайки му здраве, дългоденствие и все така мъдро и боговдъхновено да ръководи делата на Църквата-майка - Константинополската патриаршия.

Патриарх Вартоломей благодари на българския архиерей за братолюбезното отношение и за подареното розовото масло, което по традиция се изпраща от Светия синод на Българската православна църква за всяко мироварене на Константинополската патриаршия, олицетворявайки по този начин единството на Светото православие.

Патриарх Вартоломей и митрополит Наум обсъдиха и със загриженост войната на Русия срещу Украйна, жертва на която са много невинни хора, оставайки с надеждата за бързо намиране на мирен изход от създалата се ситуация, съобщават от Българската патриаршия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    1
    darkaveng
    Розово масло, казваш! Made in Китай!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари