Бойко Атанасов: Репресивният апарат се въоръжава!

0
Лидерите на четирите партии в коалицията трябва да излязат и открито да заявят мнението си за Сотир Цацаров, Иван Гешев, корупцията, смята следователят
Лидерите на четирите партии в коалицията трябва да излязат и открито да заявят мнението си за Сотир Цацаров, Иван Гешев, корупцията, смята следователят

Лидерите на четирите партии в коалицията трябва да излязат и открито да заявят мнението си за Сотир Цацаров, Иван Гешев, корупцията

"За съжаление нито предишното, нито по-предишното НС стигнаха до проблемите на хората с увреждания. В момента законът отново е внесен, но виждаме липса на желание, за съжаление. Над 2 седмици Законът за личната помощ стои в деловодството и не се придвижва в социалната комисия. Имахме надежда в началото, но я загубихме. Тези хора отново са най-пренебрегвани, може би пречат. Нямаме избор. Няма как да приберем палатката."

Това заяви в предаването "Алтернативата" следователят Бойко Атанасов. Той е предложен за председател на КПКОНПИ от Гражданско сдружение "БОЕЦ" в момент, в който управляващото мнозинство дава сериозни заявки за реформи в съдебната система и промяна на Антикорупционната комисия, пише Frog News.

Коментарът на Атанасов идва и на фона на напрежението между изпълнителната власт и обвинението. Прокуратурата извика на разпит Кирил Петков и Лена Бориславова заради списъка с лица, посочени като отговорни за корупцията в страната. От прокуратурата мотивират призовките им със законовото задължение на всеки, който разполага с данни за извършено престъпление, да ги даде на разследващите. От своя страна премиерът Петков отправи въпроси към обвинението за Мата Хари, къщата в Барселона, случаят с "Осемте джуджета" и др. Прокуратурата заяви, че всички отговори са публично достъпни в интернет.

"Цацаров при наличието на толкова много данни, които са и в медиите, и в службите, все още е шеф на КПКОНПИ, въпреки оставката. Ако бях на мястото на депутатите, Цацаров трябва всеки ден да е в НС и да дава отчет за всяко едно лице и цялата корупция, заляла страната. Цацаров не може да изчезне. Съдебна реформа и реформа на КПКОНПИ ще има тогава, когато лидерите на четирите партии в коалицията, излязат и открито заявят мнението си за Сотир Цацаров, Иван Гешев, корупцията… Не съм чул Слави Трифонов да го казва, Корнелия Нинова - също. Виждаме едно целенасочено забуксувано и целият репресивен апарат се въоръжава - и на прокуратурата, и на другите задкулисни играчи", посочи Бойко Атанасов.

По думите му НСлС в момента е израстък на главния прокурор, който няма изключителна компетентност. Там работят пенсионери по случаи, възложени с постановление на главния прокурор Иван Гешев, а случаите отлежават без резултати.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари