Богомил Бонев: Русия има две стратегии след малоумната заплаха със санкции

44
Едната е да врътне кранчето на всичко, което изнася
Едната е да врътне кранчето на всичко, което изнася

При малоумната заплаха със санкции, като спиране на Северен поток и достъп до финансовите пазари, Русия има две стратегии:

Едната е да врътне кранчето на всичко, което изнася. Украйна ще фалира до три дни. Те внасят 75% от електрическата си енергия от Русия. Европа внася половината от природния газ от Русия. САЩ са най-големият купувач на дизел от Русия. И на много по-важни неща. Боинг вече се оплака, че без руски титан спират производството на самолети. Русия спокойно може да пренасочи доставките към азиатските пазари.

Другият вариант е да вдигне до небето цените на всички стоки, без които западните страни не могат.

Така ще компенсира всякакви санкции. Политмисирките по телевизора се радват, че рублата се сринала, а доларът скочил. Че това хич не е изгодно на САЩ, умници. Това оскъпява рязко стоките им. И без това са го закъсали с външен дълг.

Такива пършиви страни като нашата да му мислят.

А в Западна Европа ще падат правителства.

Богомил Бонев

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    15
    Mmm,da
    Репортерката на БТВ се оплака, че украинските танкове и армия са завардили изходите на Киев и не са ги пуснали да си тръгнат за България. Май ще излезе вярно, че руснаците чистят от въоръжени неонацисти в Украйна. Защо спират журналисти и мирни хора да се евакуират, защо задължават мъжете да се стрелят и всъщност по кого стреля украинската армия в градовете?
  • 10
    14
    Dobre de
    Защо украинската армия е завардила изходите и не пускат мирните граждани и чужденците да напуснат страната ? Това не е ли вземане на заложници, какво искат от обикновените хора тези украинци, ще ги ползат за пушечно месо срещу руснаците ли - толкоз низко да паднат !
  • -3
    13
    хахахах
    То карането на такси е за русофили, щото толкова си могат, такси да карат, най-много някой клозет да отпушат. А хората с не-русофилски нагласи не ги мисли, те са се оправили в живота, защото нямат психични проблеми, които да им спъват развитието.
  • 1
    12
    до 11
    Остави го, близък му е хоризонта и малко гънките на мозъка. 30 години дебилизация ни създадоха именно такива, като въпросното нещастно и комплексирано нещо. Вероятно кара такси. По-успели не познавам.:)
  • 1
    11
    Do 6
    Кой "качествен" от демокрацията през последните 30 г. в България по-точно имаш предвид? Че нещо не се разбира от коментара. Сега разказвай вицове...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари