BMW и Volkswagen затварят заводите си в Европа

3
Европейски автомобилни компании затварят редица свои заводи поради недостиг на части, внасяни от Украйна
Европейски автомобилни компании затварят редица свои заводи поради недостиг на части, внасяни от Украйна

Причината е недостигът на части от Украйна

Европейски автомобилни компании затварят редица свои заводи поради недостиг на части, внасяни от Украйна, съобщи „Файненшъл Таймс“.

"BMW и Volkswagen бяха принудени да преустановят работа в заводите си в цяла Европа, след като инвазията на Русия наложи затварянето на украинските заводи за електромонтажна работа", се казва в доклада.

По оценка на Auto Analysis, цитиран от вестника, на Украйна се пада около една пета от доставките на електрически кабели.

"Проблемът с кабелите е, че те са фундаментални. Без тях не можеш да започнеш сглобяването на некомплектован автомобил", казва Александър Мариан, управляващ директор на консултантската компания „Alix Partners“, цитиран от вестника, и добавя, че предпазните връзки се правят по поръчка, което затруднява производството им в други заводи.

Освен това източници на вестника съобщават за сериозни логистични проблеми.

"Ако изпратите камион, не можете да знаете дали ще бъде в Полша след три часа, три дни и дали ще бъде върнат обратно. Всеки ден се налага да проверяваме дали е възможно изпращането на един или два", цитира вестникът свой източник.

Главният изпълнителен директор на Volkswagen Хърбърт Дийс, заяви, че компанията обмисля също алтернативи, които включват смяна на оборудването. В същото време източници на вестника съобщават, че някои доставчици от Украйна са започнали да възобновяват дейността си.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    2
    русенец
    Проблемът с кабелите можете да го решите бързо. В Немция има стотици фирми , които могат да опроводяват. Проблемът е, че и тенекиите са ви от внос и то от Русия.:) Е, като свалите ембаргото ще започнете да работите. Ако не искате да работите, няма да го сваляте.
  • 16
    1
    краниста
    И аз се чудя, защо новите коли имат огромни проблеми с електрическите инсталации и същите на катализаторите. Чек след чек, грешка след грешка, а то украинско производство било.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари