Близо половин тон контрабанден тютюн за наргиле задържаха на "Капитан Андреево"

0
Пратката е била в автобус с българска регистрация, в който пътува туристическа група от Одрин до Русе
Пратката е била в автобус с българска регистрация, в който пътува туристическа група от Одрин до Русе

Контрабанден тютюн за наргиле на стойност 172 800 лева откриха митническите служители при проверка на автобус

На 16.04.2022 г. на МП Капитан Андреево пристига автобус с българска регистрация, в който пътува туристическа група от Одрин до Русе. Водачът - български гражданин декларира пред митническите служители, че пренася перилни и почистващи препарати. Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка, при която в багажното отделение са открити 40 кашона, които според обясненията на шофьора съдържат мармалад и конфитюри. След отварянето на кашоните се установява, че всеки един от тях съдържа по 12 кутии тютюн за наргиле в разфасовки от 1 кг. Задържаното количество тютюн за наргиле е 480 кг с пазарна стойност 172 800 лева.

По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура - Хасково. По разпореждане на прокуратурата водачът на автобуса е бил привлечен към наказателна отговорност за престъпление по чл.242, ал.1б “Д“ от Наказателния кодекс. Спрямо същия е била взета мярка за неотклонение парична гаранция от 5000 лева, както и забрана за напускане на пределите на Република България. Разследването по случая продължава.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари