Близките на простреляния от полицай младеж ще заведат дело

1
Това съобщи майката на 18-годишния Светльо Мария Богданова
Това съобщи майката на 18-годишния Светльо Мария Богданова Снимка: Кадър bTV

Това съобщи майката на 18-годишния Светльо Мария Богданова

Близките на 18-годишния младеж, който беше прострелян от полицай и след това почина в болницата, ще заведат дело. Това каза майката на момчето Мария Богданова, предаде БНТ.

Според нея в заключението на съдебните медици, което е прочела, пише, че изстрелът е бил в гръб и е засегнал белия дроб на сина ѝ.

Момчето беше простреляно по време на полицейско преследване по сигнал за грабеж. В четвъртък прокуратурата повдигна още едно обвинение на другите две момчета, негови съучастници - за грабеж , извършен предната нощ.

Близките на 18-годишния Светослав, казват, че не знаят да е имал проблеми с полицията. Младежът живеел заедно с по-големия си брат в апартамента в Ботунец. Работил като продавач в столичен МОЛ.

Майката вече е наела адвокат, а жители на Ботунец отново я подкрепиха. За поредна вечер живеещите в квартала излязоха на протест, за да изразят недоволството си от действията на полицая, довели до смъртта на техния съсед.

Според източници от разследването, полицаят е използвал личното си оръжие, за да стреля, защото неговото изпаднало при преследването.

Бившият зам.-ректор на Академията на МВР доц. Милен Иванов коментира, че има специални инструкции, според които полицаите имат право да носят само служебно оръжие по време на смяна.

"Носенето на лично оръжие по време на служба е забранено. Това е дисциплинарно нарушение, но то не променя по един или по друг начин правомерността на действията на полицейския служител", каза Милен Иванов, бивш зам.-ректор на Академията на МВР.

Случаят обаче поставя въпроса за подготовката на полицаите.

"За съжаление в подготовката на полицейските служители липсва решаването на ситуационни задачи с оръжията - нещо, което е изключително важно, за да могат те да добият увереност, че правомерно решават една или друга задача, с която ще се сблъскват в своята служба", коментира още Милен Иванов.

Все още не е ясно дали полицаят ще бъде привлечен като обвиняем.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    4
    да го поканят на кафе ли?!?
    Нека сме наясно. Този с тръбата от парка не е дете. И младеж не е. И невменяем не е. Мъж е. Напълно осъзнаващ постъпките си. И не е умен. И тези около него не са умни. Защото ако бяха умни щяха да знаят, че когато биеш някой с метална тръба той може да умре. Тоест - убиец си. А когато си убиец поне не бъди глупак. Защото да очакваш, че наказанието ти ще бъде наложено от някакво абстрактно общество и замазано от съдебни процедурни хватки е нерелевантно. Не че постоянно не се случва процедурата да побеждава справедливостта. То, затова пребитите и изнасилени бабички по селата вече не ни правят впечатление.Идеята, че обществото трябва да върши някаква работа по превенция на престъпниците и ако не я свърши е виновно за престъпленията им започва да не издържа. Първо - обществото е лишено от какъвто и да е механизъм за въдворяване на престъпниците. То няма право. Второ - обществото няма право дори да отправя забележка. Трябва да сезира необходимите органи и те да се заемат със забележките. Трето и най-важно - общество звучи абстрактно. Звучи някак удобно неадресирано. Общество значи всички и никой. Тълкувайте го както искате. Когато трябва да се свърши нещо от обществото, то се свършва от никой. Когато трябва да се обвини някой за нещо - за това са виновни всички. А престъпникът бил жертва… Глупости!
  • 8
    3
    старшина Иванов
    Дейба гнусния циганин, дейба! Тоя и на снимка да го видиш ти се приисква да постреляш наоколо и да стане кьопоолу от патладжани!
  • 11
    2
    Балканеца
    Да го бяха възпитавали, нямаше да се стига до загуба.
  • 13
    1
    Христо Христов
    Най голямата загуба в живота на едно семейство-съгласен съм Но следващите които си помислят да направят подобно нещо ,ще помислят .....
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари