Близки и приятели се простиха с Деница Такева

2
В нейна памет БНТ ще излъчи филм
В нейна памет БНТ ще излъчи филм

В нейна памет БНТ ще излъчи филм

"Днес се простихме с председателя на българското дружество по Египтология и член на Българския институт по египетска археология Деница Такева", казаха от БНТ. В нейна памет телевизията ще излъчи документалния филм "Царят и слънцето. Пътешествие в историята на Древен Египет", на когото тя беше редактор, консултант и международен координатор.

Филмът "Царят и Слънцето" спечели първа награда на Международния фестивал за туристически филми в Анталия. А тази година на 24 май той беше официално представен в Кайро, по случай 90 - годишнината от началото на дипломатическите отношения между двете страни.

Смъртта на Деница Такева е огромна загуба, защото само за 6 години тя успя да привлече към египтологията над 8000 последователи, да организира лекции у нас на световноизвестни учени и да изгради детска школа по египтология, се допълниха още от телевизията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    4
    Дамммм,
    Една снимка, която казва всичко! **************************************** https://postimg.cc/dh7nZzbC
  • 2
    3
    Мони
    Прав е номер 1,тази е по партита, фотосесии,страшно,чак грозно,ходещ скелет!Лицемерните и приятели ,защо не са помогнали???Гадно е!!!Да почива в мир!
  • 4
    2
    Стоян
    Защо ни занимавате с глупости???Дамата,не е добре с мозъка!Ако е умна ще се погрижи за здравето си!А тя,умря от простотия,!!!!Умни са професорите,доцентите,тя е само фон,сьс цици,шапки,устни....забавлявала се е,,,,,жалко,че е млада!Да почива в мир!
  • 2
    1
    23235235
    от снимките изглежда голяма нарцисистка - пластмасова и изкуствена - от всичко ще си направи фотосесия
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари