Блестящо представяне на ученици от АЕГ „Гео Милев“ – Русе в дебатите на английски език

0
Всички участници от АЕГ „Гео Милев“ се класираха за Националния турнир, който ще се проведе на 24 и 25 април
Всички участници от АЕГ „Гео Милев“ се класираха за Националния турнир, който ще се проведе на 24 и 25 април Снимка: РУО - Русе

Ученици от две възрастови групи (VIII-IX клас и X-XII клас) се включиха във второто онлайн състезание за речи и дебати на английски език за Източен регион, организирано от Фондация БЕСТ нa 13 – 14.03.2021 година, съобщават от РУО

Дебатите относно социалните мрежи, разрешаването на проблемите на градовете с намаляващо население, професионалните позиции на жените в области, където водещи са мъжете, както и дали заплащането на учителите би трябвало да зависи от академичните постижения на техните учениците, класираха на първо място отбора в състав: Лила Иванова (IX- А клас), Мария Георгиева (IX- А клас) и Юлиана Йотова (IX- Б клас). Мария беше отличена и като най-добър говорител по цялостно представяне в речите.

Лила Иванова завоюва и трето място с ораторска реч, посветена на това как нашият мозък ни манипулира. Тя се състезава с участници в две възрастови групи.

Останалите отбори на училището се представиха достойно, оспорвайки присъждането на гражданство за спортни заслуги, емиграцията към ЕС като единствен изход за младите хора от Западните Балкани, забраната на реклами на финансови продукти за масовата публика, както и предимството при прием на студенти с опит в специалността, която тепърва ще изучават. Те защитиха отлично позицията си, която изведе на второ място отбор в състав: Явор Томов (XI А клас), Александрина Хаджигеоргиева ( XI В клас) и Йоана Петрова (XIВ клас).

Всички участници от АЕГ „Гео Милев“ се класираха за Националния турнир, който ще се проведе на 24 и 25 април 2021 г.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари