Блъснаха дете на улица “Борисова“

1
11-годишното момиче е пресичало пред гимназията по икономика
11-годишното момиче е пресичало пред гимназията по икономика Видео: Русе Медиа

11-годишното момиче е пресичало пред гимназията по икономика

11-годишно момиче бе блъснато пред ПГ по икономика в Русе. Инцидентът е станал около 13:30 часа, когато групичка от ученици от пети клас са пресичали между автомобилите на улицаБорисова“.

Лек автомобил „Фолксваген“ не е успял да реагира на внезапно появилите се деца и е закачил момичето. То е откарано в болницата от Спешна помощ с комоцио и охлузвания, информира Русе Медиа.

Шофьори коментираха, че на това място по време на междучасие се пресича безобразно от учениците, които не се съобразяват с колите и правилата за движение. Неведнъж е бил повдиган въпроса пред училищните ръководства, като от ПГ по икономика има издадена заповед да не се пресича там в нарушение на правилата. В случая тъй като детето е пети клас, най-вероятно е от ОУ „Иван Вазов“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 8
    10
    до 9
    Дай да изясним, кой е виновен ? Шофьора с 10 км/ч ли? Нали, все пак трябва да има виновен. Защото гарантирано шофьора ще го отнесе. Е, забранявай автомобили, автобуси, камиони зареждащи магазини. Дай пък да опитаме. За един месец, не повече. И да видим какво ще стане.
  • 4
    9
    Балканеца
    Децата не са виновни. Те гледат възрастните и повтарят. Липсва възпитание, липсва контрол.
  • 25
    8
    Спокоен
    Вместо поредните простотии от МВР, премахнете чл. 20, там частта му "несъобразена скорост". И аз съм блъскал дете точно там. С велосипед. Според обвинението и с 3 км/ч да съм пак е несъобразена скорост. Че две инстанции, че нерви и разправии докато ми излезе решението, че не съм "ясновидец". То тича - аз го избягвам в ляво, то тича там, аз бягам в дясно, то пак там. Като гумено топче в коридор е.
  • 30
    7
    Bonkerz
    През 15 метра ли трябва да им сложат пешеходни пътеки? Горе на Скобелев, и долу на К. Иречек има 2 пешеходни пътеки, достатъчно са. Защо трябва други хора да гледат вашите деца? Най-лесното е да ги научите да не изскачат внезапно бягайки по улиците, а да направят знак с протегната напред ръка, че имат намерение да пресичат...
  • 33
    6
    до 4
    живота винаги трябва да е приоритет, но там има на 20м в едната посока и на 50м в другата посока светофари. Няма култура на движение и пример, който да се дава на децата. Страшно неправилно е да се набива в акъла на децата, че винаги са с предимство, защото те не могат да преценят правилно кое МПС как спира и как шофьорът се оглежда и дали се оглежда. А и каквото и внимание да има, ако ти изскочи някой между колите на 1м пред теб не можеш да спреш и с 10км/ч да караш. Там ако направят ограда от край до край между светофарите и няма да има такива камикадзета
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари