"Талант без граници" събра над 15 хиляди лева

0
Основната мисия на кампанията е да набави необходимите средства за обновяване на музикалните инструменти на Националното училище по изкуствата „Проф. Веселин Стоянов“
Основната мисия на кампанията е да набави необходимите средства за обновяване на музикалните инструменти на Националното училище по изкуствата „Проф. Веселин Стоянов“

5192 лв.  са събрани  през изминалите два месеца в банковата сметка на благотворителната кампания „Талант без граници“, разкрита от Фондация „Русе – град на свободния дух“. 

Сумата нарасна значително след направено дарение в размер на 2000 долара/3438 лв./ от голямата българска пианистка проф. Павлина Доковска, която е ръководител на департамента по пиано на едно от най-елитните училища за музика в САЩ - Mannes College for Music в Ню Йорк.    

В благотворителната акция за обновяването на музикалните инструменти на талантите от НУИ „Проф. Веселин Стоянов“ в Русе се включиха още:

Училищното настоятелство на НУИ

Елеонора Кунчева

Людмила Каймаканова

Мануела Каймаканова

София Гарджева

Георги Спасов

Катерина Поборникова  

Още 10 000 лв.  предстои да бъдат дарени на училището  от  Фондация „Русе – град  на свободния дух“ в рамките на благотворителната кампания, като договорът ще бъде подписан през следващият месец.

Кампанията „Таланти без граници“ стартира на 22 януари 2016 г. и е организирана от Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“. Основната й мисия е да набави необходимите средства за обновяване на музикалните инструменти на Националното училище по изкуствата „Проф. Веселин Стоянов“. За да имат възможност бъдещите музиканти и техните преподаватели да работят в по-добри условия, е нужно:

  • Смяна на механиката на концертния роял Steinwey в зала „Русе“ – 9750 лв.;
  • Закупуване на нов роял за концертния  салон на училището – 136 500 лв.;
  • Смяна на механиката на 25 пиана – 24 375 лв.;                                       
  • Постепенно закупуване на нови 15 пиана, които да заменят неподлежащите на ремонт инструменти – 146 250 лв.

Екипът на Фондация „Русе – град на свободния дух“  искрено благодари  за постъпилите до момента дарения и остава твърдо зад каузата на кампанията. Всеки, който има желание чрез дарение да допринесе за бъдещото развитие на младите таланти от Националното училище по изкуствата, може да го стори по банков път на сметка:

IBAN: BG80BPBI79211044468903

BIC: BPBIBGSF

„Юробанк България“ АД

За благотворителна кампания „Таланти без граници“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

В живота си човек най-много се радва на първо дете, втора жена и третата ракия!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари