Бизнесменът Георги Гергов стана архонт

0
Той получи грамота и орден в знак на благодарност за дарителството му в полза на църквата.
Той получи грамота и орден в знак на благодарност за дарителството му в полза на църквата. Снимка: Под тепето

Пловдивският митрополит Николай обяви бизнесмена Георги Гергов за архонт на пловдивската епархийска църква

Той получи грамота и орден в знак на благодарност за дарителството му в полза на църквата.

Обявяването на Гергов за архонт бе своеобразна кулминация на честванията на Света Марина, започнали с литийно шествие в събота, на което бяха донесени мощи на светицата.

Георги Гергов е сред най-приближените до бившето правителство олигарси и е сред шепата избрани да получат изгодни кредити от държавната ББР, пише Mediapool.bg

Николай Пловдивски обяви бизнесмена и почетен консул на Русия за архонт заради ктиторството му. Гергов предостави два етажа от Гръцкото училище в Пловдив, където ще бъде новото седалище на митрополит Николай. В съседство с митрополитския дом Гергов изгражда и параклис "Св. Арахангели".

Връчването на архонтската титла предизвика бурни дебати, скандали и дори протести още преди 10 години. Тогава, пламенно в защита на идеята църквата да обявява за архонти избрани люде застана Николай Пловдивски.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    3
    daskal
    Щастливите тарикати от паралелния живот.
  • 5
    2
    Нафърфорий
    Направо за Господи да се провъзгласят. Те отдавна са се самозабравили.
  • 15
    1
    русенец
    "Българска православна църква" ЕООД Раздава тези санове както президентът раздава орден "Стара планина"! Бе нека се забавляват, единият си мисли, че си е получил индулгенцията, а другият, че си е заслужил да е поп.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари