Бившият енергиен министър: Да откажеш 7 танкера с газ, и то за зимните месеци, е странно

0
Според Александър Николов дали ще има ли у нас газ през зимата зависи от текущите действия на кабинета
Според Александър Николов дали ще има ли у нас газ през зимата зависи от текущите действия на кабинета Снимка: БТА

Според бившия енергиен министър Александър Николов дали ще има ли у нас газ през зимата зависи от текущите действия.

За съжаление, те поставят под риск това, което се случва от октомври. С офертата, която беше оставена на редовния кабинет и с количествата от дългосрочни договор с Азербайджан, и с наличните планирани количества в „Чирен“ беше обезпечено над 80% от общата консумация. Когато има 20% недостиг, той лесно може да се балансира с мерки за енергийна ефективност. Когато откажеш седемте танкера и то за месеците, когато в България е най-тежка консумацията, октомври-април, е меко казано странно“, добави той, предава bTV.

Той допълни, че предното ръководство на „Булгаргаз“ е стартирало разговори с конкретна компания за 20 танкера за много по-дълъг период.

Следващата оферта беше за 13 танкера и след това намалена на 7 танкера – точно защото се изследваше инфраструктурата и алтернативните трасета, по които могат да бъдат разтоварени“, поясни бившият енергиен министър.

По думите му, ако е имало желание да се разтоварят танкерите, най-малко това е щяло да си личи по действията на служебното правителство.

Когато имаш ангажираща оферта от едната страна и другата има право да я приеме. Дори да няма инфраструктурата при положение, че в цяла Европа в момента газта е дефицитна стока заради поведението на един критичен доставчик. Най-разумното нещо, което можеш да направиш е да реализираш финансова полза за обществото и държавата си. Ако наистина не можеш да ги разтовариш, то имаш възможност да ги вземеш и продадеш, или да ги замениш“, каза още Николов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    2
    Идиот
    Странно е, че не си в затвора!
  • 0
    1
    da6
    Имам едно питане - тази сволочь защо не е при бай Ставри? Кога ще се озове там? Анадънму?
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари