Бивш шеф на борба с тероризма пое Лондонската полиция

0
Марк Роули поема поста днес като шеф на полицията на Лондон
Марк Роули поема поста днес като шеф на полицията на Лондон Снимка: Getty Images / Chris J Ratcliffe

Марк Роули поема поста днес като шеф на полицията на Лондон

Марк Роули, бившият началник на полицията за борба с тероризма, който ръководи разследвания на серия от атаки през 2017 г., днес беше обявен за нов шеф на полицията на Лондон, която се намира в трудна ситуация след поредица от кризи, съобщи Ройтерс.

Министърката на вътрешните работи Прити Пател каза, че Роули поема работата като комисар на столичната полиция, след като репутацията ѝ беше силно подкопана от редица съществени пропуски и проблеми.

"Възстановяването на общественото доверие и намаляване на престъпността трябва да са негов приоритет", каза Пател относно новия шеф на полицията.

През февруари шефката на лондонската полиция Кресида Дик подаде оставка. Тогава кметът на британската столица Садик Хан обясни, че Дик се е оттеглила, след като той ѝ казал, че не е доволен, че тя не може да изкорени расизма, сексизма и други проблеми, които все още съществуват в Скотланд ярд.

Лондонската полиция също така бе подложена на множество критики заради първоначалното си нежелание да разследва евентуални нарушения на въведените заради коронавируса строги ограничения, направени от Борис Джонсън и от хора от неговия кабинет. Скотланд Ярд беше принуден да промени позицията си единствено под натиска на обществеността. В резултат на това Джонсън, както и съпругата му Кари, бяха глобени за нарушаване на разпоредбите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари