Биоразградима урна превръща труповете ни в дървета

0
Процесът по създаване на урната започва с нейния дизайн
Процесът по създаване на урната започва с нейния дизайн

Bios Urn e биоразградима урна, която използва праха на любимия човек, за да го превърне в дърво.

Концепцията за урна, която да улесни биологичната трансформация, хрумва на Роджър Moлине преди няколко години.

"Един следобед брат ми засаждаше зеленчуци с баба ми в градината, когато намериха мъртва птица - казва Молине пред A plus. - Инстинктивно, без да се замисля, баба ми взе мъртвата птица, направи малка дупка в почвата и я постави в нея с някои от семената, които носеше в ръката си. Това действие, или по-точно казано, тази реакцията е това, което вдъхнови Bios Urn. Продукт, който може да използва останките от нещо или някой, който е починал, и да ги превърне в нова форма на живот”.

Процесът по създаване на урната започва с нейния дизайн. Молине се спира на идеята за кафеникав съд, който променя почвените условия и семената, разположени в горната му част. Когато бъде засаден в земята, контейнерът се разгражда лесно и от семената пониква дърво.

"Когато започнахме проекта, нямахме представа какво ще се случи. Мислехме, че ако ние го считаме за полезен, то той може да бъде такъв и за другите хора. "Никога не сме направили проучване на пазара или бизнес план - единствената причина, поради което започнахме, беше да видим реакцията на хората... И тя беше невероятна"!

Какво всъщност означава Bios Urn за хората, Роджър разбира от това прочувствено писмо от човек на име Бил. Бил е купил урна за себе си, след като бе диагностициран с рак, който се разпространява по цялото му тяло. Урната, макар и проста сама по себе си, притежава голямо значение за Бил:

"Имам Bios Урна, която седи на рафта в моя килер. Виждам я веднъж седмично и това ми позволява да се отдам на размишления. От една страна, ми напомня, че няма да бъда дълго на този свят, но от друга страна, знам, че ще се превърна в частица от енергията на света. Това ме успокоява. Урната ще бъде поставена в нашата семейна вила, дом, в който са се родили няколко поколения, така че никога няма да бъда далеч от хората, които обичам и които ме обичат".

Източник: ОБЕКТИ.бг
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари