"Бионтех" ще тества ваксина срещу рак

1
Изпитанията могат да започнат още през есента на 2023
Изпитанията могат да започнат още през есента на 2023

Изпитанията могат да започнат още през есента на 2023

Германската компания "Бионтех", която разработи авангардната ваксина срещу КОВИД-19 с иРНК технология, ще извърши клинични изпитания на подобна ваксина срещу рак във Великобритания, съобщиха АФП и БТА.

Целта е до 10 000 пациенти да бъдат подложени на персонализирана противоракова имунотерапия на базата на иРНК до 2030 г., уточни "Бионтех".

Проектът е по споразумение с британското правителство за "имунотерапии срещу рак, ваксини срещу инфекциозни болести и разширяване на присъствието на "Бионтех" във Великобритания.

Германската лаборатория ще отвори също нов център за изследвания и разработки, в който ще работят около 70 души в Кеймбридж. Регионалната ѝ централа ще бъде в Лондон.

"Нашата цел е да ускорим разработването на имунотерапии и ваксини с помощта на технологии, които проучваме от повече от 20 години", казва Угур Шахин, главен изпълнителен директор и съосновател на "Бионтех".

Компанията, която придоби международна известност с откриването на една от първите ваксини срещу КОВИД-19, създадена съвместно с американската компания "Пфайзер", работи върху нови ваксини и лечения за рак, малария, херпес и туберкулоза и др.

"Споразумението означава, че пациентите с онкологични заболявания ще имат ранен достъп до изпитания, изследващи персонализирани терапии с и-РНК", се казва в отделно изявление на Министерството на здравеопазването на Великобритания.

Изпитанията могат да започнат още през есента на 2023 г.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари