Бил ли е Румен Радев член на БКП?

1
Всъщност е бил в комунистическата партия до 1990 година
Всъщност е бил в комунистическата партия до 1990 година

Бил ли е генерал Румен Радев член на Българската комунистическа партия и защо пропуснаха в лексикона с важните въпроси, именно този!

Вероятно интересът към този 24-ти липсващ въпрос е заради днешната дата – 10-ти ноември, когато преди 27 години бе свален Тодор Живков.

Цецка Цачева не е спестявала този факт от биографията и още при първия мандат на ГЕРБ, когато тя стана първата жена председател на Народното събрание, се знае, че е била член на БКП.

За Румен Радев обаче този факт потъна между въпросите дали той е за НАТО и Евросъюза или Русия, а и генералът не е бил активен в обясненията за живота си преди 10-ти ноември 1989 г.

Според хора от екипа му по места по-възрастните избиратели в провинцията се интересували дали някога е членувал в БКП и генералът го обяснявал, че това било необходимо условие, за да го пуснат да лети на свръхзвуков самолет. По-младите българи обаче пропускали да питат за всичко преди 10-ти ноември, тъй като освен че времето е непознато за тях, и след тази дата военните бяха деполитизирани със закон и нямат право да членуват в партии. „Не се срамувам от миналото си и нямам комплекси, които да ме правят по-слаб”, коментира чрез екипа си генерал Радев 24-тия въпрос от лексикона.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Обикновен работен ден на ВИК - Русе.
Бригадир се обръща към работниците:
- Засега копайте тук, а аз ще ида да проверя къде трябва...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари