Бил Гейтс прогнозира край на пандемията през лятото

0
Гейтс призова световната общност да работи активно за ликвидиране на коронавируса, за да намали заплахата от нови пандемии
Гейтс призова световната общност да работи активно за ликвидиране на коронавируса, за да намали заплахата от нови пандемии Снимка: БГНЕС / Архив

"Смъртността от коронавирус и общите нива на заразяване може да достигнат средните за сезонния грип до следващото лято, при условие, че няма нови, по-опасни щамове"

 Мнението е на основателя на "Майкрософт" Бил Гейтс, който беше гост на "Нов икономически форум" в Сингапур. Събитието е организирано от бизнесмена Майкъл Блумбърг, предаде БНТ. 

На фона на развитието на естествения имунитет, ваксинацията, появата на нови лекарства "смъртността и заболеваемостта трябва да спаднат рязко", смята Гейтс. Той прогнозира, че "при липса на нови щамове до средата на следващата година тези цифри може да достигнат сезонни данни за грип".

В същото време Гейтс призова световната общност да работи активно за ликвидиране на коронавируса, за да намали заплахата от нови пандемии.

Основателят на "Майкрософт" очаква с нетърпение светът да се справи с предизвикателствата, свързани с доставката на ваксини срещу коронавирус през следващата година.

Бил Гейтс и бившата му съпруга Мелинда ръководят благотворителна фондация, която има приблизително 50 млрд. долара. Основните области на работа на организацията включват борба с опасните болести в развиващите се страни, и развитие на здравните и образователни програми в САЩ. Чрез фонда вече са разпределени стотици милиони долари за разработване на ваксина срещу коронавирус и за подкрепа на бедните, които са най-уязвими от пандемията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари