Ученици се напиват в нелегални дискотеки, организаторите изкарват по 8 000 лв.

0
Учениците са използани за посредници, които пълнят залите със странен статут. Има изградена мрежа за продажба на билети, от която всички по веригата печелят пари
Учениците са използани за посредници, които пълнят залите със странен статут. Има изградена мрежа за продажба на билети, от която всички по веригата печелят пари Видео: БНТ2

Учениците, които продават билети за т.нар. нерегламентирани детски дискотеки взимат за посредничество по 2 лева на всеки купен билет. Това разкриха пред репортер училищни психолози. Всъщност учениците са използани за посредници, които пълнят залите със странен статут. Има изградена мрежа за продажба на билети, от която всички по веригата печелят пари. Става дума за зали, които се дават под наем и нямат статута и контрола на заведенията.

Всички партита се организират посредством фейсбук страници, в които се посочва датата на събитието и имената на учениците, които продават билети в различни елитни училища. Екипът ни се свърза с ръководствата на училищата. Втора Английска гимназия реагира най-бързо и проведе срещи с детето, което е посочено като дилър за на билети за училището. В разговор с училищните психолози и педагогически съветници, детето разказва каква е схемата на партитата.

С. Влахова, Училищен психолог 2АЕГ: “Изпраща се покана до определени хора, независимо от кое училище и как, явно за всяко училище си има отговорник. Този отговорник как го избират и на какъв принцип – не разбрахме.

Според него, билетите се продават извън училищата на определени сборни пунктове в София за различните райони.

С. Влахова: “Всеки път се определя различен човек за продажба на билетите.

Партита се провеждат два пъти в месеца. Децата, които присъстват на едно парти са между 300 и 400, което значи, че при цена от 10 лева на билета, организаторите изкарват между 6000 и 8000 лева. Оказва се, че и децата са стимулирани, за да продават билети.

Н. Лачева – Педагогически съветник 2АЕГ: “От всички билети, които той продава има около 2 лева на билет. Той дойде заедно с баща си, родителят не беше обезпокоен изобщо. По негови твърдения те не знаят, че вътре се употребява алкохол и вътре се пуши.”

К. Миланова, Педагогически съветник 2АЕГ: “Не мога да си обясня как е възможно те да са имали някакви съмнение по отношения на пушене и на пиене на алкохол и да не са се обърнали към контролни органи.”

Диджей, който е пускал музика на едно от партитата:Децата изглеждаха предимно малки. Партито продължи до към 3 часа, докато на едно от момичетата не му стана лошо, някой се обади на родителите ѝ, съответно родителите се обадиха на полицията. Полицията дойде и партито приключи за секунди. Алкохолът беше безплатен и явно беше включен като консуматив в цената”, разказа той.

Диджеят дава номер на организатора, с когото е контактувал. Става дума за ученик от елитно училище по прякор Jake. Номерът обаче вече не съществува и не успяхме да говорим с него.

Оказва се, че в 21-ви век, в столицата на една европейска държава, всеки месец някой изкарва хиляди левове като подтиква като безконтролна налива ученици с алкохол. Разбрахме, че временно партитата са отменени. Екипът ни ще продължи да търси отговорните за всичко това и да настоява за спиране на нерегламентираните ученически  дискотеки преди да се е случило нещо непоправимо.

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари