Бездомен човек създаде илюстрации по детски приказки в Русе

0
Обитател на приюта за бездомни „Добрият самарянин“ в Русе сътвори илюстрации по детски приказки
Обитател на приюта за бездомни „Добрият самарянин“ в Русе сътвори илюстрации по детски приказки Снимка: БГНЕС

Обитател на приюта за бездомни „Добрият самарянин“ в Русе сътвори илюстрации по детски приказки.

61-годишният Алдомир Иларионов е нарисувал над 50 рисунки с цветни моливи, които днес бяха подредени в изложба в приюта, предаде БГНЕС.

Историята на експозицията е тръгнала от една най-обикновена рисунка, направена от Алдомир за внука на социалната работничка в приюта. Докато детето е било болно и е стояло при баба си на работа, мъжът решил да го зарадва с една илюстрация. „След нея последва и втора и когато той нарисува повече рисунки, решихме да ги споделим с публика“, разказва социалната работничка Виолета Калинова. Първите зрители са децата от детска градина „Незабравка“, които са останали очаровани от илюстрациите. Така се стигнало и до идеята да се направи изложба и в приюта.

„Подредихме изложбата тук, за да покажем на останалите , а и на самия автор, че когато някой направи нещо х убаво, това ще бъде оценено и че има смисъл и е полезно“, обясни управителят на „Добрият самарянин“ Мартин Николов. Освен рисунките има подредени и картички, изработени по технологията квилинг, които Алдомир е правил преди това за благотворителни базари. Мъжът се е занимавал и преди с рисуване като хоби.

„В приюта от време на време се появяват хора с различни творчески заложби. В момента имаме още един човек, който умее добре да рисува, един мъж, който е бил музикант, една жена, която е била певица. Така че не липсват таланти“, казва Николов.

Изложбата ще бъде изненада и за самия автор, тъй като Алдомир не подозира за експозицията. Той вече не живее в приюта, тъй като са му намерили работа в русенско село. Сега мъжът има покрив над главата си, повече сигурност и може да се отдаде по-спокойно на рисуването.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари